Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fatálny omyl policajta: Zastavil hluchonemého mladíka (†29), snaha o dialóg a potom smrť

Daniel Kevin Harris Zobraziť galériu (2)
Daniel Kevin Harris (Zdroj: Foto: YouTube/abcnews )

COLUMBIA - Surový prípad "neohrozeného" policajta vyšetrujú jeho kolegovia. Počas cestnej kontroly zastavil vodiča, ktorý išiel rýchlo. To sa mu, žiaľ, stalo osudným. Službukonajúci policajt na neho vystrelil, hoci sa s ním vodič s telesným postihnutím snažil komunikovať.

Incident sa stal v Severnej Karolíne. Policajt Jermaine Saunders zastavil vodiča Daniela Kevina Harrisa na volve minulý štvrtok. Ten bol ale hluchonemý a posunkovou rečou sa snažil s policajtom nadviazať kontakt. Gestikuloval rukami, čo si muž zákona zrejme zle vysvetlil a na otca dvoch detí vystrelil. 

Fatálny omyl policajta: Zastavil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: YouTube/abcnews )

Prípadom strelca sa už zaoberajú nadriadení a vyšetrujú ho. Svedkovia opísali, ako incident prebiehal. Hluchonemý Daniel zomrel na mieste, nebol ozbrojený. Polícia nateraz k prípadu neposkytla bližšie podrobnosti. Zasahujúci policajt je na nútenej dovolenke. 

Obyvatelia sú udalosťou pobúrení. Podľa nich mal policajt vedieť rozoznať, že ide o postihnutého človeka a na podobnú situáciu mal byť vyškolený. 


Prečítajte si aj:

Nepočujúce dievčatko prvýkrát zistilo, ako znie hlas mamy: VIDEO, ktoré musíte vidieť


Howard Rosenblum, generálny riaditeľ Národnej asociácie nepočujúcich, uviedol vo vyhlásení pre NBCNews, že "evidujú príliš veľa incidentov s tragickými následkami medzi policajtmi a nepočujúcimi ľuďmi." Podľa neho sa príliš často stáva, že nepočujúci nevie reagovať na policajtove výzvy a povely, pretože ich jednoducho nepočuje. Potom je policajt agresívny. "To viedlo k mnohým hádkam medzi policajtmi a hluchonemými jednotlivcami v priebehu rokov, niektoré skončili smrťou," povedal.

Viac o téme: TragédiaSeverná Karolína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu