Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Transparent na istanbulskom letisku varuje pred cestou do Švédska: Vysoký výskyt znásilnení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

ISTANBUL - Na hlavnom letisku v tureckom meste Istanbul umiestnili veľkoplošný transparent, ktorý varuje pred cestou do Švédska vzhľadom na údajne vysoký výskyt prípadov znásilnenia v tejto škandinávskej krajine. Oznámila to dnes turecká štátna agentúra Anadolu.

Transparent dal inštalovať denník Günes a podľa agentúry AP ide evidentne o reakciu za podobný inzerát umiestnený minulý týždeň na viedenskom letisku, ktorý tvrdil, že Turecko umožňuje sex s deťmi, a následnú reakciu švédskej ministerky zahraničných vecí Margot Wallströmovej, ktorá vyzvala Ankaru, aby rešpektovala práva detí.

Turecko si na protest predvolalo veľvyslancov oboch krajín. Inkriminovaný transparent na istanbulskom letisku hlása v turečtine a angličtine: "Varovanie pre cestujúcich! Vedeli ste o tom, že Švédsko celosvetovo vedie v štatistike znásilnení?"

Švédska ambasáda reagovala na Twitteri tým, že Turecko sa "opakovane prezentovalo mylnou predstavou o štatistike prípadov znásilnení vo Švédsku" a ponúkla odkaz na webovú stránku Národnej rady pre prevenciu trestných činov.

 
Viac o téme: TureckoŠvédskoIstanbul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu