Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Oslava narodenín sa zmenila na peklo: Vypukol požiar, 13 mŕtvych!

Počas oslavy narodením vypukol vo Francúzsku požiar, zomrelo 13 ľudí. Zobraziť galériu (2)
Počas oslavy narodením vypukol vo Francúzsku požiar, zomrelo 13 ľudí. (Zdroj: YouTube)

ROUEN – Bilancia požiaru, ktorý zachvátil v noci na dnes bar vo francúzskom meste Rouen, je najmenej 13 mŕtvych a šesť ťažko zranených osôb. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na vyjadrenie tamojšej polície.

Požiar vypukol okolo polnoci v podzemných priestoroch baru Cuba Libre, kde sa v tom čase konala narodeninová oslava. Vyšetrovatelia predpokladajú, že išlo o nehodu, presná príčina tragédie je však zatiaľ nejasná.

Hovorkyňa polície poprela predošlú informáciu, podľa ktorej nastal v bare výbuch. Obyvatelia priľahlých bytov zrejme považovali za explóziu zvuk pri trieštení skla v dôsledku vysokej teploty. Denník Paris-Normandie informoval, že obete požiaru sú vo veku 18-25 rokov. Oheň sa začal šíriť údajne vo chvíli, keď účastníci oslavy narodenín zapaľovali sviečky na torte.

Požiar vo francúzskom Rouene
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve oznámil, že do boja proti požiaru bolo nasadených 50 hasičov, ktorí zavŕšili svoju prácu okolo 3.00 h nadránom. Miesto tragédie navštívil aj rouenský starosta Yvon Robert.

Viac o téme: PožiarFrancúzskoRouen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu