Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Incident v dejisku olympijských hier: Ruský diplomat zastrelil muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

RIO DE JANEIRO – Ruský diplomat v dejisku olympijských hier v brazílskom meste Rio de Jainero údajne postrelil a smrteľne zranil útočníka, ktorý sa ho pokúšal okradnúť. K incidentu došlo neďaleko Olympijského parku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie brazílskej polície.

Ruské veľvyslanectvo správy o tom, že jeden z jeho zamestnancov bol účastníkom uvedeného incidentu, poprelo. Podľa polície v Riu de Janeiro sa ruský vicekonzul usiloval odraziť útok neznámeho ozbrojeného muža, ktorý sa ho pokúšal olúpiť. V priebehu vzájomného zápasu diplomat na útočníka náhodne vystrelil a smrteľne ho zranil. Vo vyhlásení pre AP Rusko pravdivosť policajnej správy spochybnilo.

"Musí ísť o nedorozumenie," uvádza sa v e-maile zaslanom v noci nadnes ruským veľvyslanectvom agentúre AP. Veľvyslanectvo tiež zdôraznilo skutočnosť, že jeho zamestnanci nechodia ozbrojení a sú ruskými občanmi s ruskými menami, čo nezodpovedá správam v brazílskych médiách, v ktorých sa objavilo portugalsky znejúce meno diplomata. 

Viac o téme: RuskoBrazíliaRio de Janeiro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu