Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kiska si vystrelil z futbalovej legendy: FOTO Messi sa vzdal reprezentácie, potrebujú strelca!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

BRATISLAVA - Chce ho nahradiť? Prezident Kiska zaujal statusom na Facebooku. Napísal, že futbalovej Argentíne chýba po odchode Lionela Messiho, poriadny strelec. Pochválil sa aj originálnym darčekom, ktorý mu darovali. Prezident Messimu odkazuje, že ho v pohode nahradí.

"Messi sa vzdal reprezentácie," napísal prekvapivo dnes Andrej Kiska na svojom Facebooku. K statusu priložil aj fotku argentískeho futbalového dresu s povestnou desiatkou. Tej sa iba prednedávnom vzdala superhviezda FC Barcelona Lionel Messi. Zavtipkoval, že práve Messiho by chcel nahradiť. "Vraj potrebujú nového strelca, tak mi dali reprezentačný dres," dodal Kiska na margo darčeka z Južnej Ameriky.

Kiska si vystrelil z
Zobraziť galériu (4)

"Argentínsky prezident sa dnes pri rokovaní v Buenos Aires nevyhol ani tejto téme. Argentína prechádza veľkými reformami, hovorili sme o našich skúsenostiach, ale tiež o prioritách európskeho predsedníctva, o vzťahoch EÚ s Argentínou," napísal tiež o stretnutí. O tom, že Kiska má rád futbal, svedčí aj návšteva zápasu Slovákov na EURE vo Francúzska. Vtedy vtipkoval zase o výsledku medzi Slovenskom a Anglickom s princom Williamom.

Argentína sa nanovo ekonomicky otvára svetu. To bol najdôležitejší signál, ktorý si zo stredajšieho rokovania s argentínskou hlavou štátu Mauriciom Macrim v Buenos Aires odniesol prezident SR Andrej Kiska. Tretí deň svojej cesty v Južnej Amerike strávil práve v hlavnom meste Argentíny.

Krajina sa len nedávno vrátila na medzinárodné finančné trhy po urovnaní 14 rokov trvajúceho sporu s medzinárodnými veriteľmi. Problém vznikol po štátnom bankrote Argentíny ešte v roku 2002, po ktorom riešila reštrukturalizáciu svojho dlhu, ale nevedela sa dohodnúť so všetkými veriteľmi.

Kiska si vystrelil z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Argentínsky prezident na stretnutí s Kiskom vyzval na príchod do krajiny každého, kto má chuť investovať a podnikať, a to aj zo Slovenska. „Je to krajina, ktorá má obrovské možnosti, je bohatá na prírodné zdroje. Spolupráca medzi Slovenskom a Argentínou práve v tomto období, keď krajina potrebuje nový elán a novú krv, má obrovské možnosti,“ zdôraznil slovenský prezident.

Týmto dňom sa skončil oficiálny program návštevy Kisku v Južnej Amerike, ktorú začal ešte v pondelok (1.8.) v Čile. Na pracovnú cestu nadviaže v dejisku tohtoročných Letných olympijských hier v brazílskom Rio de Janeiro, vo štvrtok (4.8.) otvorením Slovenského domu a v piatok (5.8.) účasťou na slávnostnom otváracom ceremoniály hier.

Viac o téme: FutbalArgentínaAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu