Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Strašná surovosť na tehotnej žene: Manžel s matkou a sestrou ju zbili takmer na smrť, potratila

(Zdroj: Foto: youtube)

TAKHAR - Incident, ktorý sa odohral v jednej z afganských rodín, je jedna veľká tragédia a nespravodlivosť páchaná na ženách. Prísť o dieťatko rukou muža je neospravedlniteľné. To sa stalo aj mladej afgánskej žene, ktorá utrpela fyzickú a psychickú traumu.

Žena, ktorá bola v šiestom mesiaci tehotenstva prišla o svoje nenarodené dieťatko. Zavinil to jej manžel, ktorý ju skoro ubil na smrť. Bil ju drevenou tyčou, ostrihal jej vlasy s nožnicami, oholil jej časť hlavy a nakoniec jej odrezal časť genitálií. Jeho matka a jej švagriná mu pomáhali a spoločne ju zviazali, načo ju muž ubil do bezvedomia. K nechutnému činu došlo v okrese Ashkamish v provincii Takhar. 
 
Vedúca úradu pre ženské záležitosti v provincii Takhar Ramzi Ara radikálne odsúdila útok spáchaný na bezbrannej žene. "Bola zmrzačená a vzhľadom na násilie, ktoré na nej bolo spáchané prišla o svoje dieťa," povedala Ramzi Ara. Obeť sa momentálne nachádza v opatere zdravotníckeho personálu v nemocnici v Kunduz. Hovorkyňa policajného riaditeľstva Takhar povedal: "Meno jej manžela je Sarbaland. Muž je na úteku už dva dni, ostatní dvaja kriminálnici sú zadržaní v Kábul." Tento hrozný a smutný incident upozorňuje na miestny problém s násilím páchaným na ženách v afganskej spoločnosti. Útok prišiel len 24 hodín po tom, čo bola tehotná len 20 – ročná žena zastrelená členmi manželovej rodiny v severnej provincii Fárjáb, upozornilo BBC. Dôvodom usmrtenia bolo obvinenie ženy z nevery. Rok pred tým žene menom Reza Gul odrezal manžel pomocou vreckového nožíka nos. Tento príbeh vyvolal po zverejnení fotky zmrzačenej ženy na sociálnych sieťach rozhorčenie a odsúdenie krajiny za domáce násilie. Vláda prisľúbila, že bude chrániť práva žien, avšak nezabránila ďalšiemu útoku. 

Viac o téme: TýranieDomáce násilieBitkaAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu