Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Skryté kamery odhalili v súkromnej škôlke hrozivé správanie: Detičky si zažili nočnú moru!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MILÁNO - Dvoch ľudí riadiacich súkromnú materskú školu v talianskom meste Miláno zatkli, keď ich vyšetrovatelia obvinili z krutého zaobchádzania s malými deťmi. Informovala o tom dnes talianska polícia.

Karabinieri dostali varovanie od bývalých zamestnancov a preto namontovali do predškolského zariadenia skryté kamery. Minulý týždeň však už podnikli zásah, pretože spozorovali, ako jedna opatrovateľka uhryzla do líca dvojročného chlapčeka. Jeho zranenie si následne vyžiadalo liečbu v nemocnici, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

Polícia uviedla, že v škôlke, kde sa nachádzali deti vo veku do troch rokov, zdokumentovala vyše 25 prípadov fyzického týrania a zlého zaobchádzania. Podozrivé osoby tam deti nielen hrýzli, ale aj fackali, prudko nimi mykali, nasilu kŕmili, zatvárali do tmavých priestorov a priväzovali remeňmi na stoličky, opísali situáciu karabinieri. Škôlku úrady zatvorili. Dvoch podozrivých po niekoľkých dňoch väzby sudca prepustil. Očakáva sa rozhodnutie, či existuje dostatok dôkazov proti nim, aby sa mohol začať súdny proces.

Opatrovateľka, 34-ročná Milena Ceresová, bola umiestnená do domáceho väzenia, pričom 35-ročný riaditeľ materskej školy Enrico Piroddi má 12 mesiacov zakázané pracovať s deťmi. "Jediné, čo vám poviem, je, že som strávil štyri dni vo väzbe, ale teraz som voľný - a na to musí byť dôvod," vyhlásil Piroddi pre taliansku tlačovú agentúru ANSA. Chcel tým naznačiť, že obvinenia proti nemu a jeho kolegyni sú nepodložené.

Viac o téme: DieťaTýranieŠkôlkaMilánoMilena CeresováEnrico Piroddi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu