Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšie dieťa zabudnuté v rozpálenom vozidle: Incident desí rodičov detailom, z ktorého mrazí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: meredith.com)

WALES - Vysoké horúčavy v týchto dňoch trápia viaceré destinácie a mestá. Rozpálená je aj večne upršaná Veľká Británia. Možno práve preto aj táto krajina začala prispievať do počtu nepochopiteľne zabudnutých detí v rozhorúčených autách. Najnovší prípad je šokom nie len pre záchranárov, ale predovšetkým rodičov, ktorí svoje dieťa zverili do starostlivosti škôlke.

Dobročinná organizácia, ktorá prevádzkuje škôlku priznala, že dieťa bolo zabudnuté v autobuse viac ako dve hodiny bez toho, aby o tom personál vedel. Škôlka, ktorá sa nachádza v prímorskom meste Aberystwyth v západnom Wales, bola na základe incidentu zatvorená na týždeň. Počas tejto doby bude prebiehať vyšetrovanie a školenia zamestnancov. Teplota sa včera vo Veľkej Británii vyšplhala poriadne vysoko. Dosiahla 33.5C, čo je teplejšie ako v Saudskej Arábii.

Pracovník, ktorý bol za dieťa zodpovedný, bol okamžite odvolaný zo svojej pracovnej pozície. Dieťa bolo po incidente zverené do zdravotnej starostlivosti. Lekári po vyšetrení potvrdili, že dieťa nie je v zlom zdravotnom stave.

Rodičom bolo zaslané vyhlásenie škôlky, „Po incidente sme sa rozhodli škôlku zatvoriť po dobu jedného týždňa, do štvrtka 28. júla. V tomto období búde prebiehať školenie a údržba miesta. Ospravedlňujeme sa za vzniknuté nepríjemnosti.“ Incident bol postúpený kompetentným orgánom.

Je to ďalší prípad, ktorý sa týka zabudnutého dieťaťa v rozpálenom dopravnom prostriedku. Táto správa prichádza po tom, ako neopatrná matka nechala svoje dieťa sedieť v autosedačke v rozhorúčenom aute, zatiaľ čo ona nakupovala. Auto odparkovala na zakázanom mieste v nákupnom centre vo Watforde, v deň, keď sa teplota vyšplhala na 30C. Personál centra si dieťa všimol a to mu pravdepodobne zachránilo život.

Londýnska záchranná služba uviedla, že v posledných dňoch, kedy sú teploty naozaj vysoké, prijímajú oveľa viac oznamov od verejnosti, ohľadom zabudnutých a nechaných psov v rozpálených automobiloch, zimných záhrad či prístreškoch. Stúpajúce teploty nútia záchranárov vydávať varovania pre ľudí aby sa vedome nevystavovali slnku a tak  predchádzali úpalom a iným nepríjemnostiam. Clive James, školiaci pracovník dobročinnej organizácie povedal: Extrémne teplo môže byť nebezpečné, najmä pre mladých a starších ľudí. Vyčerpanie z tepla a úpal sú najvážnejšie a najčastejšie problémy, ktoré pri stúpajúcich teplotách vznikajú.

Viac o téme: AutoTeploDieťaPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu