Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Výnimočné vzťahy medzi USA a Britániou sa po referende nezmenia, tvrdí Kerry

John Kerry
John Kerry (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Americký minister zahraničných vecí John Kerry vyjadril včera na návšteve Londýna poľutovanie nad výsledkami referenda o členstve Spojeného kráľovstva v Európskej únii, píše agentúra AP.

Británia a EÚ podľa neho napriek všetkému môžu ochrániť zdieľané spoločné hodnoty a zostať silnými partnermi Spojených štátov. Americký minister pricestoval dnes do Londýna po rokovaní s najvyššími predstaviteľmi únie v Bruseli. Všetkých európskych lídrov pri tej príležitosti nabádal, aby boli pri nadchádzajúcich rokovaniach s Britániou "zodpovední, citliví, premýšľaví a strategickí".

Kerry, ktorý má v Londýne okrem iného na programe rokovanie s britským premiérom Davidom Cameronom, potvrdil, že výnimočné vzťahy medzi Spojenými štátmi a Britániou sa napriek minulotýždňovému referendu nezmenia.

Kerry na tlačovej konferencii po boku britského kolegu Philipa Hammonda zdôraznil, že Británia bude aj naďalej zastávať významné postavenie vo svete. Šéf britského rezortu diplomacie pripustil, že emócie sú momentálne stále "čerstvé", hnev však podľa neho nikomu nepomôže.

Viac o téme: BritániaJohn KerryEurópska úniaBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu