Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Realita alebo otrasná propaganda? VIDEO Ukrajinskí vojaci pochovajú zaživa ruského separatistu

Pochovávanie zaživa. Zobraziť galériu (2)
Pochovávanie zaživa. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA/LONDÝN - Na ruskej televíznej stanici TV Zvezda odvysielali šokujúce video, na ktorom údajne štyria ukrajinskí vojaci zaživa pochovávajú ruského separatistu. Muži v maskovacích uniformách a kuklách hodia svoju obeť do otvoreného hrobu a pomocou lopát ju zasypú vrstvou hliny. V pozadí vraj možno počuť ukrajinské slová: "Ešte nie je mŕtvy".

Brutálne VIDEO z Ukrajiny: Súdnictvo ako v stredoveku, rebeli umučili narkomana na výstrahu

Ruský kanál TV Zvezda tvrdí, že vo videu vidno ukrajinských vojakov, ako vraždia ruského separatistu. Po tom, čo ho zaživa pochovajú v hrobe, do pôdy jeden z nich zastrčí obrátenú lopatu.

Realita alebo otrasná propaganda?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Najnovší záznam nadväzuje na zábery z februára tohto roka, taktiež z Ukrajiny, na ktorých údajne ruskí bojovníci mučili drogového dílera. Priviazanú a zakrvavenú obeť bili káblom, až prosila o svoj život. Muž bol potom prehlásený za nezvestného a predpokladá sa, že po otrasnom treste v mestečku Communar, zomrel.

Realita alebo otrasná propaganda?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/CEN)

Tentokrát však video pochádza z prostredia profesionálnych ukrajinských síl, pričom však mnohí diváci pochybujú o jeho pravosti. Poukazujú na to, že TV Zvezda je propagandistický kanál ruského ministerstva obrany, a preto treba byť k takýmto informáciám kritický.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Medzi Ukrajinou a Ruskom po anektovaní Krymu v roku 2014 stále vládne veľké napätie. Ukrajina považuje anexiu za porušenie medzinárodného práva a dohôd zo strany Ruska a odsúdila ju nielen OSN, ale aj mnoho svetových lídrov. Informoval portál MailOnline.

Viac o téme: RuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu