Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šialený cudzinec terorizuje Prahu: Z veže hádže na okoloidúcich tehly a kamene!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Policajtov, hasičov i záchranárov od dnešného rána zamestnáva muž, ktorý vyliezol na strechu budovy vo Viničnej ulici v Prahe 2 a hádzal na okoloidúcich tehly a kamene. Zatiaľ nikoho nezranil, spôsobil ale zrejme nemalé škody na majetku.

Niekoľko hodín sa s ním snaží komunikovať policajný vyjednávač, ktorý hovorí s mužom anglicky a rusky, povedala hovorkyňa pražskej polície Iveta Martínková. Zatiaľ sa ale nikomu nepodarilo neznámeho cudzinca presvedčiť, aby z objektu s vežou a cimbúriom zliezol.

Budova slúži ako sklad dekorácií, nábytku a kostýmov Národného divadla. Muž sa vyšplhal cez rímsy na vežu, z ktorej rozhazoval po okolí kusy stavby a ohrozoval okolie. Polícia dostala oznámenie o incidente okolo 8:15. "Areál uzavrela polícia, ktorá s neznámym už niekoľko hodín vyjednáva. Predbežné škody na majetku sú odhadované na 100.000 korún českých," informoval hovorca Národného divadla Tomáš Staněk.

Motív činu nie je jasný. Muž podľa doterajších informacií v priebehu svojho počínania nikoho nezranil. Podľa polície má k dispozícií jedlo a pitie. V okolí sa nachádza napríklad známa pôrodnica U Apolináře, Hrdličkovo múzeum človeka, Psychiatrická klinika či velvyslanectvo Luxemburska.

Viac o téme: Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu