Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pastier zaspal a ovce vycítili šancu: VIDEO Divoké ródeo a invázia do mesta, zásah polície

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Ako sa hovorí, keď kocúr nie je doma a myši majú raj. Podobná situácia sa odohrala so stádom oviec v Španielsku. Pastier sa vybral s vyše tisíckou oviec na pašu a ....zaspal. Potom sa začali diať veci.

Incident sa odohral predvčerom o pol piatej ráno pri španielskom meste Huesca. Neznámy pastier, ktorý mal na starosti okolo tisíc tristo oviec, si chcel iba na chvíľku zdriemnuť. Nečakal však, čo vyvedie jeho stádo ovečiek. To sa s krikom rozutekalo, a zamierilo do neďalekého mesta, kde čiastočne zablokovalo dopravu.

Policajti mali poplach skoro ráno
Zobraziť galériu (3)
Policajti mali poplach skoro ráno  (Zdroj: YouTube)

Miestni, ktorí ovce začuli ako prví, okamžite zalarmovali políciu, aby stádo dostala pod kontrolu. Nedávno sme informovali o ovciach, ktoré zacítili vyhodenú marihuanu a pustili sa do nej. Potom nasledoval divoký randál v neďalekom mestečku. Treba dodať, že narozdiel od britských oviec, tie španielske príliš nevyvádzali.

Tradícia pastierstva je v Španielsku veľmi stará. Datuje sa naspäť niekoľko storočí a to práve vďaka vytrvalým pastierom, píše Washington Post. V Katalánsku dokonca vznikla nová škola pre pastierov. Môžeme len dúfať, že nádejných mladíkov naučia ako pri svojej práci nezaspať.

Pastier zaspal a ovce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Viac o téme: OvceHuesca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu