Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hromadné znásilnenie v Riu polícia vyšetruje: V uliciach začali demonštrácie

Demonštrácie Zobraziť galériu (3)
Demonštrácie (Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia po výsluchu prepustila ďalšieho z podozrivých z nedávneho hromadného znásilnenia 16-ročného dievčaťa. Páchatelia zverejnili na Twitteri fotografie a videá z útoku na obeť, ktorá padla do bezvedomia.

Tento prípad šokoval brazílsku verejnosť, ktorá sa domáha prísnych trestov pre páchateľov. Podľa výpovedí obete ich bolo 33 a boli ozbrojení. Polícia však zatiaľ len pokračuje v identifikácii a pátraní po páchateľoch trestného činu, ktorý sa odohral na chudobnom predmestí Sao José Operario na západe Ria de Janeiro. Začiatok pátrania vo favele sprevádzala prestrelka medzi políciou a miestnymi gangmi. Polícia potom zhabala drogy a zbrane.

Zadržaného muža polícia prepustila na slobodu v noci nadnes po výsluchu. Ako dôvod oslobodenia uviedla nedostatok dôkazov. Na slobodu sa dostali v piatok aj iní traja podozriví. Advokát obete žiada o okamžitú výmenu policajného komisára, ktorý sa prípadu venuje, keďže sa jeho mandantky spýtal, "či má vo zvyku zúčastňovať sa na orgiách".

Hromadné znásilnenie v Riu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Hromadné znásilnenie v Riu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Už predtým komisár vyvolal pobúrenie, keď uviedol, že polícia musí zistiť, či obeť bola pri vedomí, či nebola pod vplyvom drog a či sa čin odohral tak, ako ho popisuje. Minister spravodlivosti Alexandre de Morais pritom avizoval prísne tresty pre páchateľov "tohto hrozného zločinu". Na podporu dievčaťa sa v piatok v Riu de Janeiro i v Sao Paule konali demonštrácie, ktorých účastníci mali v rukách plagáty s nápismi: "Moje telo ti nepatrí" či "Páčia sa mi výstrihy, ale to nie je pozvánka na znásilnenie".

Viac o téme: PrepustenieRio de JaneiroHromadné znásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu