Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Autobus so slovenskými Rómami vyvolal paniku v Česku: VIDEO Pozor, ďalší migranti

Prestávka na českej pumpe. Zobraziť galériu (3)
Prestávka na českej pumpe. (Zdroj: FB/CSGold)

PRAHA - Utečenecká kríza sa pre mnohých stala zdrojom takých obáv, že migrantov vidia aj v ľuďoch, ktorí nimi v skutočnosti naozaj nie sú. O rozruch sa najnovšie postarali zamestnanci čerpacej stanice v českom meste Mohelnice, ktorí v profile na sociálnej sieti zverejnili video, o ktorom tvrdili, že je dôkazom, ako dochádza k premiestňovaniu migrantov bez vedomia verejnosti. Tamojšia cudzinecká polícia však už uviedla veci na správnu mieru, paniku spôsobil autobus so slovenskými Rómami, ktorí sa v noci vracali z brigády.

Dáni sa búria: Sýrčanovi s tromi ženami a 20 deťmi majú zaplatiť mastnú sumu na prídavkoch

"Ďalšie premiestňovanie migrantov bez vedomia širokej verejnosti. Súdime podľa presunu o 1 hod ráno bez asistencie polície. Samozrejme médiá a tlač mlčia. Zdieľajte, nech všetci vidia, čo sa u nás v skutočnosti deje a ako sa u nás migranti správajú. Našťastie bola naša obsluha pohotová a včas sa na predajni stihla zamknúť," uviedli zamestnanci v popise ku kamerovému záznamu, ktorý bol urobený 27. mája medzi jednou a druhou hodinou ráno a má na konte už takmer 370-tisíc videní.

Keďže dvere boli zatvorené, "údajní" migranti sa len ponevierali po benzínke a dokonca sa niektorí stihli aj pohádať, pričom jedna zo žien, do ktorej strčili, spadla na zem.

Autobus so slovenskými Rómami
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/CSGold)

Autobus so slovenskými Rómami
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/CSGold)

Hovorkyňa českej cudzineckej polície Kateřina Rendlová však pre Blesk.cz vyvrátila, že išlo o utečencov. "Osoby, ktoré sa na videu nachádzajú, sú brigádnici zo Slovenska, ktorí sa vracali z chmeľovej brigády v Českej republike späť na Slovensko. Na spomínanej benzínovej pumpe zastavili, vystúpili a medzi niektorými jedincami došlo k hádke a následnej potýčke," vysvetlila.

Situáciu pred príchodom polície stihol upokojil vodič autobusu a nedošlo k žiadnemu porušeniu zákona, ani ku škode na zdraví či na majetku. "Ide teda o ďalší z radu prípadov, keď ľudia najmä na sociálnych sieťach opisujú udalosti, ktorých boli svedkom, avšak všetkých cudzincov či cudzokrajne vyzerajúce osoby mylne považujú za utečencov, ktorí sa svojvoľne pohybujú po našom území bez vedomia polície. Radi by sme verejnosť opätovne ubezpečili, že polícia má pohyb nelegálnych migrantov pod kontrolou a k žiadnemu masívnemu pohybu utečencov cez naše územie nedochádza," dodala Rendlová.

Podobné prípady teda nie sú ojedinelé. Polícia musela zájsť napríklad aj do Nového Strašecí k väčšej skupine údajných utečencov na zastávke autobusu. "Išlo o Rómov zo Slovenska, ktorí boli na brigáde zberu chmeľu v Srbči," stojí v zápise mestskej polície.

Viac o téme: SurferŽralok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu