Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obrovský strach a panika medzi turistami: Na český autobus vo Francúzsku strieľali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

MONTELIMÁR - Český turistický autobus, ktorý sa vracal zo Španielska, zasiahli v sobotu večer na juhu Francúzska asi dva výstrely. Črepiny z rozbitého čelného skla horného poschodia autobusu poranili šesť zo 70 osôb vo vozidle, uviedol dnes ráno francúzsky spravodajský web FranceBleu.

Incident potvrdilo české ministerstvo zahraničia; podľa českého veľvyslanectva v Paríži zrejme išlo o náhodnú streľbu. "Jednalo sa o prestrelenie predného okna ... V tejto chvíli môžeme povedať, že nikto nie je v ohrození života," povedala Irena Valentová z ministerstva zahraničia. Zranenia boli ošetrení v blízkej nemocnici. Jedna osoba podľa českej hovorkyne zostáva hospitalizovaná a ostatní účastníci zájazdu boli už prevezení do Česka.

České veľvyslanectvo je v spojení s políciou na mieste nehody. "Zaisťuje konzulárne služby typu tlmočenie, kontakt s vodičmi autobusu alebo kontakt s vedením cestovnej kancelárie," dodala Valentová.

Podľa prvých poznatkov neznámy páchateľ strieľal z premostenia diaľnice A7, po ktorej vozidlo išiel krátko pred 22:30 SELČ pri meste Montélimar, spresnil francúzsky spravodajský portál. Dôvod incidentu je nejasný, ale v minulosti francúzska polícia riešila niekoľko prípadov, kedy neznámi páchatelia hádzali z diaľničných mostov na autá kamene.

Päť zo zranených osôb bolo postihnutých ľahko, jedna 54-ročná žena má podľa FranceBleu vážnejšie poranenia - črepy ju zasiahli v oblasti oka. Záchranári odviezli všetkých šesť zranených do nemocníc v Montélimar a Valence. K poškodenému autobusu, ktorý po incidente zišiel na diaľničné odpočívadlo Saulce, rýchlo dorazili záchranári a polícia. Vyšetrovateľom sa zatiaľ nepodarilo identifikovať páchateľa.

Viac o téme: FrancúzskoAutobusStreľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu