Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Desivé chvíle v lietadle nad Maďarskom: Dovolenkárka opísala najhorší zážitok v živote!

Sprievod stíhačky nie je až taký častý jav. Zobraziť galériu (3)
Sprievod stíhačky nie je až taký častý jav. (Zdroj: youtube/Zenobia)

LONDÝN - Sabrina Fawazová cestovala v sobotu so svojím manželom aerolinkami British Airways z Dubaja do Londýna, keď zrazu za oknom zbadala niečo nezvyčajné. Keď si uvedomila o čo ide, podľa jej slov cítila veľký strach a bála sa, že ich chvíle sú nadobro spočítané. Našťastie, jej obavy sa ukázali ako neopodstatnené.

Testy bezpečnosti letísk v Európe dopadli katastrofálne: Slovensko je v tej hanbe až po uši

Sabrina, ktorá pracuje v oblasti cestovného ruchu, sa s partnerom vracala domov z výstavy. "Naozaj ma baví pozerať sa z okna. Obzvlášť na hory, keď letíme nad Iránom," vysvetlila pre Mail Online skúsená pasažierka, ktorá sedela v 37. rade a práve mala v ruke telefón, aby si urobila nejaké fotografie. "Pozerala som sa von a manžel mi hovorí: Pozri sa na to lietadlo". Je ťažké opísať ten pocit. Okamžite si predstavíte, že sa deje niečo zlé... Vyschlo mi v ústach a zaliala ma horúčava. Bolo to desivé," dodala žena, ktorá za oknom zbadala stíhačky a bála sa, že ich zostrelia.

VIDEO Desivé chvíle v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Zenobia)

Ako sa zbaviť strachu z lietania? Týchto 10 rád vám zaručenie pomôže.

VIDEO Desivé chvíle v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Zenobia)

Sabrina oslovila člena posádky a bolo jej povedané, že sa to občas stáva, keď nevedia nadviazať kontakt s vežou, preto netreba mať žiadne obavy. Letušky na stíhačky neupozornili ani zvyšok pasažierov, aby zbytočne nevyvolali paniku. A tak sa o nich mnohí dozvedeli až potom, čo si pozreli video natočené mobilným telefónom na YouTube. Na záberoch vidno jednu zo stíhačiek, ako letí popri lietadle. Bola tak blízko, že je možné rozoznať pilota v kokpite. Podľa Sabriny bol slnečný deň, takže väčšina cestujúcich mala stiahnuté rolety a vôbec si stíhačky nevšimla. Našli sa však aj niektorí pozornejší, ktorí si taktiež urobili záznam.

VIDEO Núdzové pristátie ako z hororu: 93 pasažierov uniklo o vlások smrti a mohlo sa stať horšie

V súlade s bezpečnostnými protokolmi musia piloti kontaktovať dispečerov riadenia letovej prevádzky na zemi pri prechode zo vzdušného priestoru jednej krajiny do druhej. Maďarsko je na bežnej trase letov z Dubaja do Londýna, a keď sa stroju British Airways nepodarilo nadviazať spojenie, maďarská strana kvôli identifikácii vyslala dva gripeny. Boeing 777 potom bez problémov pristál na londýnskom letisku Heathrow o 14.19 h.

Viac o téme: LietadloMaďarskoGripenySabrina FawazŠtíhačky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu