Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragická zrážka školského mikrobusu s kamiónom: Vyhasol život šiestich detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

PARÍŽ - Smrť šiestich detí si dnes v západnom Francúzsku vyžiadala čelná zrážka školského mikrobusu s kamiónom. Ďalší dvaja ľudia, vrátane jedného z dvoch vodičov mikrobusu, utrpeli zranenia. Uviedli to miestne médiá s odvolaním sa na políciu a úrady.

Osem detí a vodič kamiónu vyviazli z nehody bez zranení. V mikrobuse podľa stanice France2 išlo z ostrova Oléron do obce Surgeres 15 stredoškolákov. Kamión viezol stavebný odpad. Nešťastie sa stalo v centre mesta Rochefort krátko pred 07:15 SEČ. O jeho príčinách zatiaľ nie sú informácie. Prvé poznatky podľa médií ukazujú na vinu kamiónu.

Prezident François Hollande vyjadril sústrasť rodinám obetí a vyzval k dôkladnému vyšetreniu nehody. Premiér Manuel Valls vyslal na miesto ministerku pre mládež Najat Vallaudovú-Belkacemovú a ministerku Ségolène Royalovú, ktorá bola roky predsedníčkou rady departementu Charente-Maritime, v ktorom k tragédii došlo.

Ide o druhú podobnú nehodu v posledných dňoch. V stredu v oblasti Doubs vo východnom Francúzsku zahynuli dvaja neplnoletí vo veku 12 a 15 rokov tiež pri zrážke školského autobusu s nákladným autom.

Viac o téme: DetiMikrobusHaváriaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu