Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Experiment ukázal, akú obrovskú chybu robia matky v lete: Kočík sa mení na smrtiace peklo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Mnohé matky nemajú ani potuchy, ako sa ich dieťa cíti počas letných horúčav. Niektoré sa obávajú, aby batoľa nedostalo úpal alebo si myslia, že dieťa je v kočíku chránené pred slnkom. Skutočnosť je však oveľa desivejšia. Pozrite sa, ako sa mení klíma v prikrytom kočíku na slnku.

Batoľa môže na slnku o pár minút zomrieť! To je verdikt experimentu, ktorý mal dokázať, že v lete by ste svoje deti nemali nechávať v kočíku na slnku. Stačilo 20 minút a teplota v kočíku sa zvýšila z 30 stupňov Celzia na viac ako 37 a stále stúpala!

Václav (29) sa tváril ako starostlivý rodič: Poriadne vás zarazí, čo skryl do kočíka!

Odborníci rodičov varujú, že prikrývaním detí v kočíku ich vystavujú smrteľnému riziku v podobe syndrómu náhleho úmrtia novorodencov alebo úpalu. Deti oddychujúce v kočíku by mali mať dostatočný prístup k čerstvému vzduchu, inak môžu mať problém s dýchaním, pretože z kočíka sa v priebehu pár minút stáva termoska naplnená horúcim vzduchom.

Experiment ukázal, akú obrovskú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/WiKiNews)

Deti sú oveľa náchylnejšie na prehriatie organizmu a každý rok vedie v Británii rodičovská nezodpovednosť k asi 300 úmrtiam novorodencom na slnku, uvádza Express.co.uk. Hrozbu potvrdili aj švédski vedci, ktorí zistili, že v prikrytom kočíku ponechanom na slnku bolo o 15 stupňov Celzia teplejšie ako v odokrytom.

Viac o téme: úmrtieKočíkBatoľaExperimentHorúčava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu