Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalší medicínsky škandál: Telá mŕtvych darcov nechutne zneužívajú, bude vám z toho zle

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEWCASTLE - Viete si predstaviť, čo sa deje ďalej s orgánmi mŕtvych darcov, ktorí svoje telá položili s dobrým úmyslom na oltár vedy? Podľa nového odhalenia síce pomáhajú ľuďom, je však otázne, či naozaj tým, ktorí to potrebujú.

Na orgánoch a telách mŕtvych darcov sa trénujú aj budúci botoxoví terapeuti, uvádza Express.co.uk. Mŕtvoly najnovšie poskytla anglická Newcastle University na nácvik kozmetických procedúr, ktoré zahŕňajú prácu s injekčným botoxom. Nácvik praktikantov na ostatkoch mŕtvych malo dokumentovať aj video, ktoré kvôli kritike jeho tvorcovia stiahli.

Chorá doba: Kult selfies a sociálnych sietí vedie ľudí k veciam, ktoré by inak nespravili

Kritici označili prax iniciovanú kozmetickou spoločnosťou za zneužívanie dobrej vôle ľudí, ktorí svoje telo darovali medicíne. Bývalý prezident Britskej asociácie plastických chirurgov Fazel Fatah takéto konanie odsúdil. „Nie je to nič iné, ako zneužívanie darovaných mŕtvol, ktorých štúdium je určené na podporu zdravia a vedy,“ komentoval.

Škandalózna spoveď Kataríny (29): Študentskú pôžičku som minula na plastiky a vôbec neštudujem!

Hovorca kozmetickej spoločnosti sa vyjadril, že dvojdňový kurz bol pre praktikantov neoceniteľným prínosom, pretože mohli až do hĺbky študovať nervové štruktúry tváre. Zároveň tak bude zaistené, že spoločnosť môže svojim klientom poskytnúť maximálnu úroveň bezpečnosti a ochrany. Univerzita priznala, že na darovaných telách či orgánoch sa učia nielen lekári, ale sú využívané aj na „iné praktiky“.

Ďalší medicínsky škandál: Telá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: Mŕtve teláBotoxDarca orgánov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu