Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Rusku spadol ďalší vrtuľník: Jeden mŕtvy a niekoľko zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Najmenej jednu obeť a niekoľko zranených si dnes vyžiadalo núdzové pristátie vrtuľníka Mi-8 na Kamčatke na východe Ruska. Oznámila to agentúra Interfax s odvolaním sa na miestne úrady. Na palube stroja údajne bolo 19 cestujúcich a traja členovia posádky. K nehode došlo okolo tretej hodiny rannej SEČ.

"Kvôli tomu, čo sa stalo, začalo vyšetrovanie podľa paragrafu o porušení pravidiel bezpečnosti letovej prevádzky, ktoré malo za následok usmrtenie človeka," povedala Oksana Polšakovová z radov vyšetrovateľov.

Vrtuľník, ktorý prepravoval zamestnanca plynárenskej spoločnosti, núdzovo pristál asi 80 kilometrov od obce Sobolevo, zohrávajúce úlohu okresného mesta. Za možné príčiny nehody experti považujú poruchu motora či iných kľúčových agregátov, alebo chybu pilotov, hovoriť však o presných príčinách je ešte predčasné.

Zatiaľ nie je ani jasné, či mŕtvy bol členom posádky, alebo cestujúcim, podobne ako v prípade siedmich zranených. Na konci novembra sa na Kamčatke odohralo aj núdzové pristátie menšieho vrtuľníka Mi-2; jeden človek zahynul, dvaja boli zranení. Ani v tomto prípade nie je vyšetrovanie ešte uzavreté. Podobné nehody sú v Rusku časté; prispieva k nim technický stav strojov a zanedbávanie údržby, poznamenala agentúra AFP.

 

Viac o téme: Vrtuľník RuskoMi-8
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu