Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pýcha amerického námorníctva sa zmenila na hanbu: Loď nakoniec museli odtiahnuť

USS Milwaukee
USS Milwaukee (Zdroj: public.navy.mil)

WASHINGTON – Najnovšia loď amerického námorníctva Milwaukee, ktorá bola zaradená do služby na konci novembra, sa počas plavby na domovskú základňu pokazila a musela byť odtiahnutá. Informovala o tom stanica CNN. Plavidlo určené pre operácie v pobrežných vodách kvôli strojnej závade prišlo úplne o pohon.

Loď bola zaradená do služby 21. novembra v Milwaukee, potom sa vydala na dlhú plavbu Veľkými jazerami cez kanadský Halifax do domovského prístavu v San Diegu. Pri výstupe z Halifaxu ale plavidlo v piatok postihli rozsiahle problémy týkajúce sa pohonu, takže muselo byť odtiahnuté cez 40 námorných míľ (cez 74 kilometrov) na námornú základňu Little Creek vo Virgínii.

Odstavenie pohonu spôsobili kovové čiastočky usadené v olejovom filtri. Ich pôvod ale nie je známy. Portál Navy Times uviedol, že s podobnými problémami sa lode tejto triedy nestretávajú.

Milwaukee je tretím zástupcom triedy pobrežných lodí Freedom. Aktuálny problém nie je prvý, ktorému čelí. Počas tohtoročných skúšok na Michiganskom jazere vyvolala táto loď vlny s výškou 1,5 metra, ktoré následne poškodili asi štyridsiatku rekreačných člnov a jácht.

Viac o téme: Milwaukee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu