Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Nevinné obete parížskeho teroru: Krvavý piatok skončil smrťou týchto ľudí

Tváre obetí parížskeho teroru.
Tváre obetí parížskeho teroru. (Zdroj: Twitter)

PARÍŽ – Otrasný teroristický útok, ktorý v piatok večer ochromil Paríž, si vyžiadal 129 obetí. Ako sa ukázalo, medzi nimi boli muži a ženy z 15 krajín. Ich tváre zaplavili sociálne siete, keď sa zúfalí rodičia a priatelia snažili zistiť, čo sa stalo s ich milovanými. Toto sú ľudia, ktorí prišli o život pri terore v Paríži v piatok trinásteho.

Elodie Breuil (23), Francúzka

Elodie prišla o život na koncerte Eagles of Death Metal, kde bola s priateľmi. Keď začala streľba, dav ich rozdelil. Muž, ktorý bežal zo sály vedľa nej, padol prvý, hneď za ním ona. „Viete si to predstaviť? Jeden deň ste šťastný mladý človek, ten ďalší ležíte na zemi a krvácate medzi mŕtvolami,“ povedal Elodien brat Alexis.

Valentin Ribet (26), Francúz

Valentin bol právnik, len nedávno dokončil štúdium na London School od Economics a začal pracovať pre úspešnú advokátsku kanceláriu. „Je to hrozná tragédia, je pre nás veľmi ťažké sa s tým vyrovnať. Sme šokovaní ako jeho stratou, tak aj udalosťami v Paríži,“ vyjadrili sústrasť Valentinovi kolegovia.

Nick Alexander (36), Brit

Nick na koncerte predával spomienkové predmety kapely. Jeho fotografiu zverejnila na sociálnej sieti priateľka Polina: „Pomôžte mi, prosím, niekto nájsť môjho priateľa Nicka Alexandra.“ O jeho smrti informovala bývalá priateľka Wilson, ktorá bola postrelená do oboch nôh: „Spadol chrbtom ku mne, nevidela som, čo sa stalo, snažila som sa, aby neprestal rozprávať, potom som ho oživovala.“ Nick sa však už nikdy nenadýchol.

Nohemi Gonzales, Američan/Mexičan

Nohemi bola na výmennom pobyte v Paríži, normálne študovala na California State University. „Včera, jedna z našich študentov, dobrá priateľka, ktorú spolužiaci milovali, Nohemi Gonzalez, bola zavraždená Islamským štátom v Paríži. Naše srdcia sú s jej priateľmi a rodinou,“ napísal Nohemin učiteľ Michael LaForte na Facebook.

Thomas Ayad (32), Francúz

Thomas pracoval ako produktový manažér Universal Music France, pochádzal z Amiens na severe Francúzska. Jeho smrť oznámil šéf Lucian Grainge: „Dnes je čierny deň. Sme rodina. Podporme sa navzájom, aby sme mohli spoločne čeliť temnote.“ Universal Music France prišlo aj o ďalších dvoch zamestnancov, spoločnosť ich pomenovala iba Marie a Manu, boli Francúzi.

Mathieu Hoche (38), Francúz

Mathieu bol technik francúzskej televíznej stanice France 24. Bol veľkým fanúšikom rockovej hudby. Mathieu mal šesťročné dieťa.

Guillaume B. Decherf (43), Francúz

Guillaume bol kritikom v časopise venujúcom sa kultúre s názvom Les Inrocks. Písal aj o kapele Eagles of Death Metal a jej najlepšom albume. Mal dve deti.

Aurélie De Peretti (33), Francúzka

O smrti Aurélie informovala jej sestra Delphine (35), celú piatkovú noc sa rodina zúfalo snažila zistiť, čo sa stalo. V sobotu sa dozvedeli tú najhoršiu správu: „Povedali nám, že sestra je mŕtva, ale nedovolili nám ju vidieť. Som ako robot. Neviem, čo robiť. Jedinou mojou starosťou teraz, je dostať jej telo domov, k nám na juh Francúzska.“

Elsa DelPlace, Francúzka a Patricia San Marti (55), Čile

Matka Patricia si svojou dcérou Elsou, ktorá vo Francúzsku doštudovala umenie, zomreli takisto na koncerte. Patricia bola neterou veľvyslanca Čile v Mexiku. Z Čile pochádzala aj ďalšia obeť, Luis Felipe Zschoche Valle. Bol to profesionálny muzikant, ktorý žil v Paríži 10 rokov spolu so svojím partnerom.

Michelli Gil Jaimez (27), Mexičan

Michelli pochádzala z Tuxpanu. Od minulého roka bola zasnúbená. „Rodina a priatelia, mexická ambasáda vo Francúzsku nám potvrdila, že Michelli bola jednou z tých, ktorí boli zabití pri teroristickom útoku v Paríži, kde žila.“

Toto sú ďalšie mená obetí, ktoré sú potvrdené: Fabrice DuBois, Francúz; Lola Salines, Francúzka; Cedric Mauduit, Francúz; Asta Diakite, Francúzka;

Viac o téme: ObeteStreľbaTeroristický útokParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu