Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rockeri, ktorí prežili vyčíňanie teroristov: 3 mesiace od útoku na Paríž... Vrátili sa na miesto činu!

Eagles of Death Metal Zobraziť galériu (6)
Eagles of Death Metal (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Americká rocková kapela Eagles of Death Metal vystúpila v utorok v Paríži, kde symbolicky dokončila koncert z 13. novembra, počas ktorého došlo k teroristickému útoku.

V klube Bataclan vtedy zahynulo 89 ľudí a viac ako dvesto sa zranilo. Členovia skupiny útok prežili, zomrel však predajca ich suvenírov. Eagles of Death Metal následne prerušili turné, na ktoré znova vyrazili tento mesiac. Utorkový koncert odohrali v koncertnej sále Olympia, keďže spomínaný Bataclan ostáva naďalej zatvorený. Priaznivci, ktorí prežili novembrový útok, dostali na vystúpenie vstupenky zdarma. "Myslím si, že sa musíme spoločne zabávať, aby sme tie tragické udalosti neťahali ďalej so sebou až do konca života," uviedol pred koncertom frontman kapely Jesse Hughes v rozhovore pre francúzsku televíziu i-Télé. 

Eagles of Death Metal vznikli v roku 1998 v kalifornskom meste Palm Desert. Formáciu tvoria spomínaný Jesse Hughes a tiež Josh Homme, známy aj z kapiel Queens of the Stone Age a Them Crooked Vultures. Dvojica vydala v roku 2004 prvý album Peace, Love, Death Metal a nadviazala naň nahrávkami Death By Sexy (2006), Heart On (2008) a Zipper Down (2015). Na konte majú tiež DVD By Sexy (2006). Na koncertoch s kapelou vystupujú aj Dave Catching, Matt McJunkins, Julian Dorio a Eden Goldino. 

Viac o téme: Eagles of Death Metal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu