Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Posledný pozdrav z lietadla smrti: Ella (25) položila telefón a potom uvidela správy!

Cestujúci sa tešili na návrat domov.
Cestujúci sa tešili na návrat domov. (Zdroj: Twitter)

KÁHIRA - Rusi oplakávajú obete nešťastného pádu lietadla, ktoré sa zrútilo včera ráno na egyptskom poloostrove Sinaj. Postupne vychádzajú na povrch príbehy dovolenkárov, ktorí svoje fotky a odkazy zavesili počas dovolenky či tesne pred odletom na sociálne siete. Jednou z nich bola aj Ella Smirnová, ktorá so svojimi rodičmi volala rovno z paluby lietadla.

Dvadsaťpäťročná Ella Smirnová čakala na svojho otca a mamu, ktorí sa mali vrátiť z dovolenky. Aj oni boli spolu s 222 cestujúcimi na palube Airbusu ruskej leteckej spoločnosti. "Hovorila som s nimi naposledy cez telefón v čase, keď už sedeli v lietadle. Následne som počula správy," nechala sa počuť dievčina.

Sama stále nechce uveriť, že jej rodičia sú mŕtvi. "Stále dúfam, že sú nažive. No možno ich už asi nikdy v živote neuvidím," dodala Ella. Lietadlo ruskej spoločnosti Kogalymavia s 217 cestujúcimi a siedmimi členmi posádky na palube smerovalo z prímorského letoviska Šarm aš-Šajch do ruského Petrohradu. Egyptské ministerstvo civilného letectva uviedlo, že stroj vzlietol o 04.51 h SEČ a z radarov zmizol o 23 minút neskôr, keď bol približne vo výške 9500 metrov.

Trosky lietadla sa našli v centrálnej časti Sinajského polostrova ležiacej asi 35 kilometrov južne od mesta Aríš. Na miesto nešťastia na Sinajskom polostrove dorazil dnes aj tím ruských expertov vedených ministrom dopravy Maximom Sokolovom a ministrom pre mimoriadne situácie Vladimirom Pučkovom. Okrem nich pricestovali na Sinaj aj ruskí záchranári, ktorí sa zapoja do pátrania po telách obetí.

Viac o téme: PalubaTelefonátEgyptElla Smirnová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu