Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Toto je Edita, ktorá skolabovala po WC-incidente v lietadle: Nové škandalózne detaily

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Facebook, Profimedia)

BRATISLAVA - Pani Edita zo Slovenska zažila na palube nemeckej spoločnosti horor. Po tom, čo urgentne musela ísť na toaletu do biznis triedy, sa k nej pasažieri a personál lietadla začal správať ako k teroristovi. Následne ju vyviedli v putách von. Žena sa takmer zrútila a celú noc preplakala na hoteli. Incident riešil aj honorárny konzul v Turecku a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

Slovenka Edita zažila na palube nemeckej leteckej spoločnosti horor. Po tom, čo si musela odskočiť na toaletu do biznis triedy, vyvolala búrku nevôle u pasažierov a leteckého personálu. Okamžite sa k nej začali správať ako k teroristovi a nasadili jej putá a vysadili ju na najbližšom letisku. Zastal sa jej až manažér letiska Abubekir Özcan. Pani Edita si kvôli tomuto zásahu aj poplakala.

Pani Edita zo Slovenska
Zobraziť galériu (6)
Pani Edita zo Slovenska  (Zdroj: Facebook, Profimedia)

Hovorkyňa leteckej spoločnosti Air Berlin uviedla, že Edita bola agresívna a snažila sa "kopať a kúsať" personál. Edite vraj pasažieri slušne naznačili, že nemá čo hľadať na toalete biznis triedy. Následne mala podľa hovorkyne aeroliniek vybuchnúť od zlosti, kopať, kričať a napádať personál.

Takto vyzerá toaleta v biznis triede
Zobraziť galériu (6)
Takto vyzerá toaleta v biznis triede  (Zdroj: Facebook, Profimedia)

"Vzhľadom na jej agresívne správanie voči personálu a pasažierom, nebolo možné ďalej letieť podľa plánu. Piloti Air Berlin kladú veľký dôraz na bezpečnosť, preto sa rozhodli pristáť," povedala hovorkyňa portálu Daily Mail a dodala, že let mal meškanie dve hodiny.

VIDEO Pani Edita sa registruje v hoteli

Plač do troch ráno

Pocit, že ju lietadlo nechalo na letisku a odletelo bez nej, ju zdevastovalo. "Antalyu navštívila iba raz, no nemala ani šajnu o tom, kde je Erzurum. Zabezpečili sme jej hotel a kúpili letenky," nechal sa počuť pre turecký portál Özcan. Kmeťová vysvetlila, že do Abú Zabí išla na návštevu dcéry. Po incidente sa však ocitla sama v Erzurume, "na mieste, ktoré by som ani nenašla na mape, keby som sa o to pokúsila", uviedla.

FOTO Toto je Edita,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, Profimedia)

Pani Edita podľa recepčnej nemohla zaspať a do rána plakala. "Recepčná mi povedala, že do troch ráno sedela v sále a plakala," dodal s tým, že Európania vnímajú Turkov ako barbarov, čo sa v tomto prípade ukázalo presne naopak.

Turecký hrdina

Na letisku ju vypočúvali, no keďže nemá žiadny záznam v registri trestov, prepustili ju. Abubekir Özcan ju upokojil, ponúkol jej čaj, zabezpečil nové letenky (najprv do Istanbulu, odtiaľ do Abú Zabí) a zariadil jej aj ubytovanie v hoteli Palandöken, ako opísala svoju situáciu Slovenka. "Nikdy na túto láskavosť nezabudnem," dodala. Keď Özcana kontaktovali, myslel si, že sa v lietadle stala nejaká vážna vec. No potom, čo uvidel 50-ročnú ženu v putách, nemohol uveriť vlastným očiam.

Manažér letiska Abubekir Özcan
Zobraziť galériu (6)
Manažér letiska Abubekir Özcan  (Zdroj: Facebook, Profimedia)

Incident riešil honorárny konzul

O ťažkostiach ženy sa dozvedel honorárny konzul Slovenska v tureckom meste Mersin, Emir Bozkaya. Poslal list generálnemu riaditeľstvu Úradu pre správu štátnych letísk (DHMI) a poďakoval sa za pomoc, ktorú poskytli spoločne s Özcanom slovenskej cestujúcej.

List slovenského honorárneho konzula
Zobraziť galériu (6)
List slovenského honorárneho konzula  (Zdroj: Facebook, Profimedia)

Prípad eviduje aj minister Lajčák

Zisťovali sme, či o tomto incidente bol informovaný aj slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. „Áno o tomto prípade vieme a slovenskej občianke sme prostredníctvom nášho veľvyslanectva v Ankare a honorárneho konzula v Mersine poskytovali potrebnú konzulárnu pomoc a asistenciu,“ povedal pre Topky hovorca ministerstva Peter Stano.

Edita bola jediná Slovenka v lietadle

Žena bola jedinou slovenskou cestujúcou v lietadle, ostatní boli Rakúšania, uviedol pre webovú stránku Özcan. Povedal, že čoskoro si každý uvedomil, že žena neurobila nič zlé. Keď sa riaditeľ hotela dozvedel o ženiných problémoch, ubytovanie jej poskytol zdarma.

 

S nami jedine biznis triedou.

Posted by Topky.sk on 27. október 2015
Viac o téme: ToaletaLietadloNevoľnosťTureckoEditaAir Berlin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu