Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pri pobreží Kanady sa potopila výletná loď, najmenej štyria mŕtvi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

VANCOUVER – Najmenej štyroch mŕtvych si vyžiadalo potopenie výletnej lode na pozorovanie veľrýb s 27 ľuďmi na palube, ku ktorému došlo v nedeľu pri západnom pobreží Kanady. Osemnásť ľudí sa podarilo zachrániť a previezli ich do nemocnice, uviedla televízia CBC s odvolaním sa koordinačné záchranárske centrum vo Victorii, hlavnom meste kanadskej provincie Britská Kolumbia.

Po zvyšných osobách sa pátra. Identita cestujúcich zatiaľ nie je známa. Okolnosti nehody sú zatiaľ nejasné a vyšetruje ich kanadský dopravný úrad. Stala sa pri obci Tofino s približne 2000 obyvateľmi ležiacej na ostrove Vancouver. Pre túto oblasť meteorológovia na nedeľu predpovedali dobré počasie. 

Havarovanou loďou je Leviathan II. Jej prevádzkovateľom je firma Jamie's Whaling Station & Adventure Centers sídliaca v Tofine. Podľa údajov na svojej stránke jamies.com má toto plavidlo dĺžku 20 metrov, disponuje troma palubami a pojme 46 osôb. Od marca do konca októbra vyrážalo na dvoj- až trojhodinové pozorovacie výlety.

Nejde o prvú nehodu lode spomínanej spoločnosti. V roku 1998 sa jedno z jej plavidiel vezúce celkovo štyri osoby prevrátilo počas vyhliadkovej plavby, pričom zahynul jeden zamestnanec a jeden cestujúci.

Viac o téme: Kanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu