Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

FOTO Utečenci stále riskujú svoje životy: Pri ostrove Kos ďalšia tragédia, 17 utopených

Tragédia v Turecku Zobraziť galériu (3)
Tragédia v Turecku (Zdroj: SITA/AP)

ANKARA - Prinajmenšom 17 údajne sýrskych utečencov v nedeľu zahynulo pri potopení lode plávajúcej z tureckého pobrežia k gréckemu ostrovu Kos. S odvolaním sa na guvernéra tureckej provincie Mugla o tom informovali svetové agentúry. Dvadsať ďalších utečencov sa tureckej pobrežnej stráži podarilo zachrániť.

Škandalózna situácia v utečeneckých táboroch v Európe: Sexuálne zneužívanie žien aj detí!

Osemmetrová loď s 37 utečencami vyrazila včera skoro ráno z mesta Gümüşlük na tureckom polostrove Bodrum. Čoskoro potom sa ale na mori potopila. Turecké úrady už začali vyšetrovanie nešťastia, uviedol guvernér Amir Çiçek.

FOTO Utečenci stále riskujú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Už v sobotu zabránili podľa tureckej agentúry Anadolu miestne úrady 31 utečencom pôvodom zo Sýrie a Afganistanu vyraziť na cestu po mori z Bodrumu na Kos. Desať z nich sa údajne pokúsilo na ostrov doplávať, ďalšie dve desiatky sa na cestu vydali loďou. Najbližšie grécke egejské ostrovy ležia len päť až desať kilometrov západne od tureckých brehov.

FOTO Utečenci stále riskujú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Turecká pobrežná stráž už zachránila 53.000 migrantov, ktorí sa snažili dostať do Grécka, 274 osôb sa ale na ceste za lepším životom v Európe utopilo, uviedol vicepremiér Numan Kurtulmuş. Nespresnil však, za aké časové obdobie.

 

Viac o téme: UtečenciKos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu