Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Aleš ponúka prácu za stovku na hodinu: Musíte však preukázať vlastenecké cítenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA – Aj vy sa niekedy čudujete, kde sa pod článkami na rôznych internetových fórach berie toľko diskutérov, ktorý všetky témy dokážu obrátiť na politiku? Nuž, u našich susedov v Česku vyplávala odpoveď na túto otázku na povrch vo veľmi zvláštnom inzeráte. Skrátene, ak ste vlastenec a máte výborné komunikačné schopnosti, toto je práca pre vás.

Na prvý pohľad atraktívna práca redaktora, ktorý môže robiť prostredníctvom počítača z pohodlia vlastného domova. Stačí základné vzdelanie, ale dôležitá je spoľahlivosť, dobrá znalosť češtiny slovom aj písmom, komunikačné znalosti, a to najdôležitejšie a najčudnejšie zároveň – vlastenecké cítenie.

Inzerát, ktorý pridal muž menom Aleš Konečný, na oplátku ponúka voľnú pracovnú dobu, v prípade dlhšej spolupráce aj služobný notebook, no a celkom slušné finančné ohodnotenie – 100 korún českých na hodinu (3,69 eura). „Hľadáme schopných a skúsených užívateľov internetu, ktorí sa orientujú v aktuálnych udalostiach z domova aj zo zahraničia a majú dobrý prehľad o spravodajských weboch a sociálnych sieťach v Českej republike,“ píše sa v inzeráte.

Aleš ponúka prácu za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: repro prace.hyperinzerce.cz)

Táto časť by ešte ušla, ale zvyšok rozhodne napovedá, že ide o pozíciu účelových komentátorov: „Úlohou redaktora a náplňou práce je aktívne sa zapájať do komentárov pod článkami na spravodajských weboch a v diskusiách na sociálnych sieťach za účelom chrániť záujmy občanov Českej republiky, prejavovať vlastenecké názory a reagovať na zavádzajúce komentáre a nepravdivé tvrdenia.“

Redaktori webportálu echo24.cz sa pokúšali s pánom Konečným spojiť, no neúspešne. Jeho telefónne číslo, ktoré pod inzerátom uviedol, je odpojené. Nie je teda jasné, či ide o súkromnú iniciatívu jedného muža, alebo konal na popud organizácie či dokonca politickej strany. Na inzerát upozornil predseda KDU-ČSL Pavol Bělobrádek na svojom konte na Twitteri.

Viac o téme: InzerátPonuka práceInternetový trol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu