Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Tragédia v ZOO: Ošetrovateľ čistil tigrovi výbeh, šelma ho smrteľne napadla

Tiger v poľskej Zoo smrteľne zranil chovateľa
Tiger v poľskej Zoo smrteľne zranil chovateľa (Zdroj: Foto: youtube)

VRATISLAV - Životom včera zrejme za svoju neopatrnosť zaplatil ošetrovateľ šeliem zoologickej záhrady v poľskom meste Vratislav (Wroclaw) na juhu Poľska. Pri práci ho napadol tiger. Podľa televíznej stanice TVN24 o tom informoval hovorca dolnosliezskej polície Kamil Rynkiewicz.

Útočiaciacou šelmou bol podľa hovorcu vzácny tiger sumatranský. Zviera opatrovateľa napadlo a smrteľne zranilo, keď ako zvyčajne čistil jeho výbeh. Políciu na miesto povolala záchranná služba, podľa ktorej muž zraneniam na mieste podľahol. Prípad teraz vyšetruje prokuratúra.

Televízna stanica TVN24 uviedla, že usmrtený chovateľ pracoval v zoologickej záhrade už 20 rokov, pričom o šelmy sa staral 15 rokov. Tiger ho zrejme napadol, keď sekal trávu. "Upratovanie výbehu sa musí vykonávať v neprítomnosti zvieraťa. Musíme objasniť, ako došlo k tomu, že sa zviera do výbehu dostalo, keď tam opatrovateľ bol a ako došlo ku kontaktu," oznámila televízii Agata Kostyková-Lewandowski zo Štátneho úradu inšpekcie práce.

V meste Vratislav vo štvrtok začína medzinárodná konferencia riaditeľov európskych zoologických záhrad, ktorú hosťuje práve miestna zoo.

Viac o téme: TigerChovateľZOOVratislav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu