Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Holandskí policajti chcú lepšie platy: Na protest zablokovali úrad vlády a tri ministerstvá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM - Holandskí policajti, štrajkujúci za lepšie finančné ohodnotenie a podmienky práce, zablokovali dnes v Haagu vchody do úradu premiéra a troch ministerstiev. Davy prevažne dobre naladených policajtov posielali preč štátnych zamestnancov, ktorí prichádzali do práce na ministerstvách financií, vnútra a spravodlivosti, informovala agentúra Reuters.

Policajné odbory ACP vyhlásili, že príslušníci "boli verní už dostatočne dlho", a vyzvali vládu, aby zlepšila svoju ponuku. Vláda policajtom ponúka päťpercentné zvýšenie miezd a jednorazový bonus 500 eur. Protestná akcia sa koná v čase, keď parlament neďaleko od miesta štrajku rokuje o návrhu štátneho rozpočtu a podľa vyjadrenia ACP sa jeho debata skončí o 17.00 h SELČ.

Protestujúci policajti narušili v uplynulých mesiacoch celý rad športových akcií, odmietli dozerať na niektoré holandské futbalové zápasy prvej ligy, čo viedlo k ich odloženiu, a pohrozili zablokovaním trasy cyklistických pretekov Tour de France cez Holandsko. V utorok počas štvorhodinového štrajku reagovala polícia iba na najdôležitejšie ohlásenia, ktoré za tú dobu dostala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu