Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mladík si myslel, že ho podvádza frajerka: Zosnoval krutý plán, prišiel do kúpeľne a...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Láska sa niekedy zvrhne na čistú nenávisť, ako v prípade Roya Tabalbaga (30), ktorého odsúdili na 17 rokov. Keď svoju priateľku našiel v posteli s iným, svojho soka v láske sa rozhodol potrestať, a to tým najbrutálnejším spôsobom. Niekoľkými 15 cm hlbokými bodnými ranami ho pripravil o život. Podľa výpovedí svedkov bol ako „posadnutý démonom“.

Roy svoju priateľku Gee Cy Rebucasovú sledoval už nejaký čas. Najprv jej do počítača nainštaloval program, ktorý dokázal zobraziť aj natrvalo vymazané správy, potom nechal sledovať aj jej telefón. Tak 11. novembra 2013 zistil, že miesto toho, aby bola na kurze varenia, tak je doma v ich byte. Nebola sama, spoločnosť jej robil 30-ročný Amin a nešlo práve o zdvorilostnú návštevu.

Roy vzal z kuchyne nôž, šiel s ním do kúpeľne a Amina dobodal na smrť. „Aminovi sa podarilo dostať sa z kúpeľne, šiel smerom k rohu postele. Snažila som sa ho zastaviť, hovorila som, že by to nemal robiť. Roy ho však bodol niekoľko krát do chrbta. Stalo sa to naozaj rýchlo,“ vypovedala Gee na súde. Susedia počuli, ako kričala, že je to všetko jej vina.


Beštiálna vražda Slováka v Česku: Desivé detaily, ako ho dvaja školáci umučili a išli do kina


Privolaní záchranári sa snažili Amina oživiť, no ten na mieste činu v podstate vykrvácal. Royov právnik Eric Wilson tvrdil, že nešlo o vraždu, ale len o zabitie. „Ak sa pozriete na jeho správanie, on vlastne v danom okamihu stratil sebakontrolu,“ vysvetľoval na pojednávaní. Porota však uznala Roya vinným z vraždy. Sudcovi Michaelovi Adamsovi sa zdal tento rozsudok prisilný: „To, čo urobil, bolo dôsledkom podnetu, v okamihu nekontrolovateľného hnevu. Je obrovskou tragédiou, že kuchynský nôž bol na dosah.“

Roy Tabalbag si odsedí ešte minimálne 12 rokov zo 17, ktoré mu súd vymeral. O podmienečné prepustenie si môže požiadať v roku 2025, ako uvádza stránka news.com.au.

Viac o téme: VraždaSúdny procesRoy Tabalbag
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu