Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vraždiace deti nie sú len v hororoch: FOTO monštier, zo skutkov ktorých dodnes mrazí

Mary zavraždila dvoch chlapčekov. Mala pritom iba 11 rokov. Zobraziť galériu (4)
Mary zavraždila dvoch chlapčekov. Mala pritom iba 11 rokov. (Zdroj: UK Police)

BRATISLAVA – Vražda sama o sebe je pre väčšinu ľudí natoľko desivá, že o nej nechcú ani len počuť. O to horšie je, keď sa vrahmi stanú deti. Prinášame vám sedem príbehov neplnoletých vrahov, ktorí bez váhania a chladnokrvne zabili niekoho zo svojho najbližšieho okolia a skončili v putách pred súdom. Z každého z týchto príbehov mrazí, okolie sa darmo pýtalo, kde sa stala chyba.

Daniel Bartlam, Nottingham, Veľká Británia (v čase vraždy 14 rokov)

Danielov príbeh je jedným z tých, ktorý nedáva zmysel. Na Veľkonočnú nedeľu v roku 2011, kým jeho mama spala, Daniel vošiel do jej spálne a kladivom ju umlátil na smrť. Potom jej telo zapálil a zavolal políciu, ktorej tvrdil, že do ich domu sa niekto vlámal. V jeho príbehu o mrazivej vražde však boli trhliny, polícia neskôr v Danielovom počítači našla súbor, v ktorom bolo do detailu opísané, čo spravil. Motív sa nikdy nezistil, no Daniel bol odsúdený na 16 rokov vo väzení.

Eric Smith, New York, USA (v čase vraždy 13 rokov)

Ešte v 1993 Eric vlákal štvorročné dieťa do parku, kde ho mučil. Chlapček bol udusený, Eric mu kameňom rozbil lebku a ešte ho aj sexuálne obťažoval vetvou zo stromu. Jeho matka v absolútnom šoku polícii povedala, že to bolo prvýkrát, čo pustila Erica samého z domu, pretože mal ísť na letný tábor. Eric sa ku všetkému priznal, vo väzení si mal odsedieť deväť rokov, no ešte ani dnes nie je na slobode. Presunuli ho však do menej stráženého väzenia.

Alyssa Bustamanteová, Cole County, Missouri, USA (v čase vraždy 15 rokov)

Kvôli zvedavosti chorej mysle zomrela iba deväťročná Elizabeth, v roku 2009 ju zavraždila Alyssa. Keď ju našli v provizórnom hrobe v lese, mala podrezané hrdlo a dobodané telo. Alyssa si po vražde do denníka zapísala: „Práve teraz som niekoho zabila. Uškrtila som ju, podrezala jej hrdlo a bodala ju, teraz je mŕtva. Neviem, ako sa cítim. Bolo to úžasné.“ Alyssa trpela viacerými závažnými psychickými poruchami, kvôli rodinným problémom sa v minulosti pokúsila o samovraždu. Bola však súdená ako dospelá a dostala doživotie.

Alyssa Bustamanteová
Zobraziť galériu (4)
Alyssa Bustamanteová  (Zdroj: SITA, Facebook)

Joshua Phillips, Jacksonville, Florida, USA (v čase vraždy 14 rokov)

Joshusa si bol v novembri 1998 zahrať bejzbal so svojou osemročnou susedkou, ktorú, ako tvrdil neskôr, omylom trafil do hlavy loptičkou. Pochopiteľne, začala plakať, čo mu po chvíli liezlo na nervy, tak ju viackrát udrel do hlavy pálkou, aby stíchla. Keď ju „náhodou“ zabil, odtiahol ju domov, kde ju schoval pod posteľ. Tam ju našla Joshuova matka o týždeň neskôr, keď sa snažila zistiť, odkiaľ pochádza zápach v jeho izbe. Dostal doživotie, bez možnosti prepustenie.

Mary Flora Bellová, Newcastle upon Tyne, Veľká Británia (v čase vraždy 11 rokov)

Mary zavraždila dvoch chlapčekov.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: UK Police)
​Obrovské zdesenie spôsobila Mary v roku 1968, keď vysvitlo, že zavraždila dvoch chlapčekov, štvorročného Martina a trojročného Briana. Prvého vlákala do opusteného domu a tam ho zaškrtila, o niekoľko mesiacov neskôr nahovorila iného chlapca, aby jej pomohol nalákať ďalšiu obeť. Druhé telo znetvorila a vyrezala mu písmeno M, ako Mary, to brucha. V roku 1980 ju počas amnestie omilostili, pod novou identitou žije dodnes. Anonymne sa pre verejnosť vyjadrila, že jej je ľúto, čo spravila. Ako dôvod uviedla, že bola v detstve obeťou sexuálneho zneužívania.

Paul Henry Gingerich, Pendleton, Indiana, USA (v čase vraždy 12 rokov)

Pre Paula zrejme znamenalo priateľstvo všetko. Rozhodol sa totiž, že svojmu o niečo staršiemu kamarátovi „pomôže“ a zabije na požiadanie jeho nevlastného otca. Chceli totiž spolu utiecť do Arizony, no báli sa, že ich odhalí. Paul pred piatimi rokmi nevlastného otca Colta Lundyho, ktorému súd rovnako ako Paulovi vymeral trest 25 rokov, strelil štyrikrát do hrude hneď ako sa poobede vrátil z práce.

Paul Henry Gingerich
Zobraziť galériu (4)
Paul Henry Gingerich  (Zdroj: SITA, Facebook)

Jon Venables a Robert Thompson, Liverpool, Veľká Británia (v čase vraždy 10 rokov)

Písal sa rok 1993, keď britské noviny priniesli otrasné titulky o krvilačnej vražde iba dvojročného Jamieho Bulgera. Jon s Robertom chlapčeka v nákupnom centre odlákali od jeho matky a vzali ho k neďalekej železničnej trati, kde ho hádzali na hlavu, do očí mu sypali prášok, bili ho tehlami, kameňmi aj železnou tyčou a nakoniec mu dali do úst baterky. Takisto ho sexuálne obťažovali, no verejnosť nevie ako, nakoľko žiaden z chlapcov o tom nedokázal hovoriť.

Jamieho telo dvojica krutých vrahov následne nechala na koľajniciach prikryté kameňmi. Pozostatky objavili až dva dni potom, ako ho prešiel vlak. Polícia ich našla vďaka záznamom z bezpečnostných kamier v obchodnom centre. V roku 2001 boli obaja prepustení, no Jon sa onedlho vrátil do väzenia, pretože sa u neho v počítači našla zbierka detskej pornografie.

Jon Venables
Zobraziť galériu (4)
Jon Venables  (Zdroj: SITA, Facebook)

Informácie priniesla webstránka TheLadBible.com.

Viac o téme: Vraždy detíDetskí vrahovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu