Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smartfón zachránil 18-ročnému mladíkovi život: Pozrite sa, ako

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Osemnásťročný Sam Ray z amerického štátu Tennessee pravdepodobne vďačí za svoj život aplikácii umožňujúcej zadávať hlasom povely šikovnému mobilnému telefónu. Mohol si tak zavolať na núdzovú linku o pomoc, práve v čase, keď sa zrazu ocitol pritlačený pod autom.

Ray bol pod vozidlom a opravoval ho, keď zlyhal hever, auto ho pritlačilo k zemi. Pod váhou takmer 2,3 tony sa nemohol ani pohnúť, ani sa dostať k mobilu, ktorý mal v zadnom vrecku nohavíc. Navyše, bol zrovna v mieste, kde nemohol dúfať, že niekto zazrie alebo začuje, v akej zúfalej situácii sa ocitol.

Počul ale, že sa spúšťa hlasová služba, a tak mobilu zavelil: " Vytočte 911!", čo je tiesňové volanie v Severnej Amerike. Dispečerka linky Christina Leeová novinárom opísala, že si najprv myslela, že ide ako zvyčajne o omylom vytočené volanie z mobilu vo vrecku. Ale potom začula krik o pomoc a vyslala záchranárov, ktorí mladíka zachránili.

Pod vozidlom strávil asi 40 minút. V nemocnici lekár zistil, že pacient má zlomené rebrá a pravdepodobne pohmliaždené obličky. Ray a Leeová sa neskôr stretli. A mládenec sa pred novinármi zaprisahal, že sa do konca života neodlúči - od svojho mobilu. "Jednoducho mu to dlžím," povedal.

 

Viac o téme: ZáchranaŽivotSmartfón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu