Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vojak chcel zachrániť dievčatko (13) pred utopením počas búrky: Sám pri tom ochrnul

Tim so svojimi deťmi Hallie Kate a Connorom v nemocničnej posteli. Zobraziť galériu (3)
Tim so svojimi deťmi Hallie Kate a Connorom v nemocničnej posteli. (Zdroj: FB/Tim Brumit)

FLORIDA - Vojak špeciálnych síl Tim Brumit (32) ochrnul od krku nadol po skoku do mora, keď sa pokúšal zachrániť 13-ročné dievča pred utopením. Stalo sa tak za nepriaznivého počasia, kedy pri Krabom ostrove na Floride zúrila búrka. Seržant prvej triedy počul, ako tínedžerka volá o pomoc, preto neváhal a hodil sa do vĺn. Bohužiaľ, skončil s obrovskými zdravotnými následkami.

Kráske (27) zničila život úplne nevinná vecička: Ochrnula a možno skončí v kóme!

Americký ranger, ktorý má za sebou 12 rokov aktívnej služby, si po skoku zlomil dva stavce. "Hovorili mi, aby som nešiel do vody, je búrka, ale skočil som. Spravil som chybu, vlna sa zrazu prevalila späť a zostala tam plytčina. Mám 193 cm, prvú som si narazil hlavu," povedal pre Wear-TV. Akonáhle narazil, počuť puknutie a vedel, že má niečo zlomené. Nemohol hýbať rukami ani nohami. Napriek tomu, že bol pri vedomí, necítil žiadnu bolesť.

Školáčku napokon zachránil niekto z inej lode a Brumitovi pomáhal ďalší vojak predtým, než ho odviezli do nemocnice. Po príchode do Baptist Hospital v sobotu 25. júla nebolo jasné, či ešte niekedy pohne rukami a nohami. Vojak ale odmietol porážku a sľúbil, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby mohol znovu chodiť. A to dokonca v "rekordnom čase". "Prešiel som horšími vecami. Toto ma nepoloží," uviedol.

Vojak chcel zachrániť dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Tim Brumit)

V nemocnici ho navštívil aj Fed Barona, ktorý má tiež za sebou nehodu, ktorá vyústila do poškodenia krčnej chrbtice. Snaží sa však svojím príbehom a prítomnosťou dokázať iným, že všetko sa dá, keď človek chce. Po skoku do plytkej vody zostal ochrnutý a strávil veľa času v nemocnici, ale jeho modlitby boli vyslyšané a boh mu, podľa jeho slov, doprial "plné" uzdravenie.

Okrem toho, že na Facebooku vznikol účet, ktorý sa venuje priebehu Timovej rekonvalescencie, môžu ho ľudia podporiť aj finančne. Na stránke GoFundMe mu môžu pomôcť zaplatiť účty za lekársku starostlivosť, ktorú bude Brumit v nadchádzajúcich mesiacoch potrebovať. Podarilo sa mu vyzbierať už viac ako 34-tisíc dolárov z 50-tisícového cieľa.

Vojak chcel zachrániť dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Tim Brumit)

Viac o téme: ZáchranaDievčaOchrnutieFloridaTim Brumit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu