Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Dvaja mŕtvi pri streľbe v Bavorsku: Muž zabíjal zo svojho Mercedesu

Streľba v Bavorsku Zobraziť galériu (4)
Streľba v Bavorsku (Zdroj: SITA)

LEUTERSHAUSEN – Nemecká polícia dnes zatkla ozbrojeného vodiča, ktorý na západe Bavorska zastrelil najmenej dvoch ľudí. Informovala o tom agentúra AP. Muž strieľal zo svojho auta a jednou z obetí je podľa denníka Bild jeho 84-ročná príbuzná.

Muž sa po streľbe dal na útek a polícia vyhlásila rozsiahlu pátraciu akciu. Obyvateľov varovala, že strelec je nebezpečný a že sa ho ľudia nemajú pokúšať sami zastaviť. Incident sa udial v obci Leutershausen asi 40 kilometrov západne od Norimbergu.

Streľba v Bavorsku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Podľa agentúry DPA muž v striebornom kabriolete značky Mercedes útočil najprv na staršiu ženu, neskôr usmrtil ešte cyklistu. Zbraňou ale ohrozoval ešte najmenej dvoch ďalších ľudí.

O motíve útoku policajti bezprostredne neposkytli bližšie podrobnosti. Podozrivý podľa polície prešiel medzi miestami útokov asi 30 kilometrov. Zadržali ho na čerpacej stanici, napísali miestne médiá. 

Streľba v Bavorsku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Zadržaný strieľal na najmenej dvoch ďalších ľudí. Podľa polície sú však obaja v poriadku. Starosta Leutershausenu Siegfried Hess bol útokom šokovaný, približuje agentúra DPA. 

Viac o téme: StreľbaBavorskoLeuterhausen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu