Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vražedný scenár s prekvapivým zvratom: Spisovateľ zavraždil prostitútku, koniec nezvládol!

Daniele Ughetto Piampaschet a nigérijská prostitútka Antonia
Daniele Ughetto Piampaschet a nigérijská prostitútka Antonia (Zdroj: YouTube)

TURÍN - Na 25 rokov do väzenia poslal súd v Turíne začínajúceho spisovateľa, ktorý vo svojej nevydané detektívke nazvanej Ruže a lev vykreslil brutálnu vraždu prostitútky - a potom ju podľa svojej literárnej predlohy spáchal. Informoval o tom denník The Times.

Tridsaťsedemročný Daniele Ughetto Piampaschet bol uznaný vinným z toho, že dvadsiatimi bodnými ranami zabil dvadsaťročnú nigérijskú prostitútku Anthoniu Egbunovú, a potom jej telo hodil do rieky. Keď polícia po jej zmiznutí v roku 2011 prehľadávala jej byt, našla v ňom rukopis detektívky. Vyšetrovaním sa zistilo, že autorom rukopisu je Ughetto Piampaschet, absolvent filozofie, ktorý študoval náboženstvo etnickej skupiny Edo v Nigérii.
 
Rukopis rozpráva príbeh turínskeho rodáka, ktorý platí za sex nigérijskej prostitútke, ale začne žiarliť na jej ďalších zákazníkov, ktorí sú "čím ďalej chlípnější a nechutnejší"Preto ju nakoniec zabije - podľa rukopisu uškrtením - v rovnakej uličke, kde Anthonia Egbunová šliapala chodník. Aj prostitútka v jeho rukopise sa volá Anthonia a fiktívny vrah svoj čin ospravedlňuje tým, že zabiť ju "bol jediný spôsob, ako uchovať jej čistotu".
 
Polícia našla viac než 1900 záznamov o telefonátoch medzi Ughettem Piampaschetem a Anthonia Egbunovou, a tiež štós listov, ktoré si písali. V jednom z nich jej napísal: "Milujem ťa, ale už ma unavuje tá tvoja práca. Kedy odídeš z ulice? Prosím, nechaj to tak, môžeme zarábať peniaze aj inak." Na rozdiel od svojej fiktívnej postavy nespáchal Ughetto Piampaschet po vražde samovraždu. Ďalej žil u svojich rodičov, pretože bol nezamestnaný, kým ho neprišla zatknúť polícia.
Viac o téme: VraždaSpisovateľTurín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu