Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Česká cestovka využila nenávisť: Láka na luxusné dovolenky nechutným vtipom o utečencoch!

Nápis na stránke cestovnej kancelárie Zobraziť galériu (2)
Nápis na stránke cestovnej kancelárie (Zdroj: repro foto ckafrodita.cz)

PRAHA - Toto prehnali. Česká cestovná kancelária si na svojom webe zavesila dosť nechutnú marketingovú reklamu. Využila vlnu strachu a nenávisti proti imigrantom a zákazníkom chcela takto ponúknuť "exkluzívnu" službu.

"KLUDNÉ DESTINÁCIE BEZ INVÁZIE UTEČENCOV." Toto je nápis jednej z českých cestovných kancelárií. Pravdepodobne sa chcela zviesť na protiimigračnej vlne, ktorá prechádza naprieč takmer celou Európou. Nás zaujímalo, čo tým cestovka sledovala a preto sme ju oslovili.

Česká cestovka využila nenávisť:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: repro foto ckafrodita.cz)

Po našom upozornení by sa tento nápis mál zmeniť. Česi nám odkázali, že ho upravia. "Dáme tam len KLIDNÉ DESTINACE," znela odpoveď. Budeme pozorne sledovať, či sa cestovka s týmto nechutným vtipom rozlúči alebo to nechá len tak.

Česi zrejme dobrovoľne prijmú stovky utečencov

Česká republika zrejme ponúkne dobrovoľné prijatie minimálne stoviek utečencov z Afriky alebo Blízkeho východu. Informoval o tom dnes Rádiožurnál Českého rozhlasu (ČRo) s odvolaním sa na návrh postoja Česka k utečeneckej krízy, ktorý má k dispozícii.

Dokument by mala na dnešnej schôdzi schváliť česká vláda. Premiér Bohuslav Sobotka bude na jeho základe rokovať na summite Európskej únie, ktorý sa bude konať vo štvrtok a piatok (25.-26. júna).

Praha odmieta plán Európskej komisie na zavedenie kvót pre prideľovanie utečencov, podľa ktorého by ich Česko malo povinne prijať celkovo viac než 1800. Českí predstavitelia zdôrazňujú, že ČR ich chce prijímať dobrovoľne, čo má podľa vlády umožniť, aby si mohlo samo vybrať konkrétnych utečencov. Sobotka túto pozíciu na summite zopakuje.

"Chceme sa rozhodovať suverénne na základe možností," povedal český minister vnútra Milan Chovanec. Podľa dvoch zdrojov Radiožurnálu ČRo môže Česko ponúknuť, že prijme stovky utečencov, ktorí sa už nachádzajú v Taliansku a Grécku, a ďalšie stovky migrantov by mohlo prijať z utečeneckých táborov mimo Európy.

Viac o téme: UtečenciVtipCestovná kanceláriaAfrodita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu