Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Títo ľudia poznajú najväčšie tajomstvo života: Vieme, čo príde po smrti, zažili sme to

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

LONDÝN - Najväčšie tajomstvo života je to, čo sa s nami stane, keď zomrieme. Mnohí si myslia, že to nie je možné zistiť počas nášho bytia na zemi. Pár vyvolených ale tvrdí, že odpoveď pozná. Sú medzi nami takí, ktorí zahliadli posmrtný život a boli blízko zážitku smrti.

Agostinho Jesus (38) zo Sheffieldu, Anglicko

Čistič okien bol doslova krok od smrti, keď vybuchol plyn u neho doma. "Pristál som asi dva metre od všetkých trosiek. Horel som zaživa, ale necítil som žiadnu bolesť. Bol som úplne pokojný. Som si istý, že nejaký druh božského zásahu ma vytiahol do bezpečia," opísal svoj nadpozemský zážitok Agostinho pre portál thesun.co.uk a dodal: "Cítil som, že ma niekto chytil do náručia a odniesol ma na druhú stranu cesty a posadil dole." O svojom nadpozemskom zážitku ďalej povedal: "Niekto bol pri mne z oboch strán. Verím, že to boli dvaja anjeli. Ako ma vyzdvihli do vzduchu všetko, čo som videl, boli bielo oblečené postavy predo mnou. Keď som sa rozhliadol okolo, na ulici som nevidel živú dušu. Som silný katolík a verím, že som bol veľmi blízko smrti, ale ešte nebol môj čas zomrieť. Som si istý, že niekto z iného sveta bol poslaný, aby ma zachránil."

Roisin Fitzpatricková (46) z Bray, Írsko

Utrpela krvácanie do mozgu deň po 35. narodeninách. "Zacítila som ostrú bolesť a moja hlava sa vykrútila v silnom kŕči," zaspomínala a dodal, že odrazu cítila studený pot a následne zvracala. Potácala sa k telefónu a privolala si sanitku. Keď bola v nemocnici z ničoho nič sa ocitla mimo svojho tela. Podľa jej slov ju priťahovalo nádherné žiarivé svetlo. "Cítila som čistú, bezpodmienečnú lásku a teplo nado mnou," povedala a dodala: "Nebola tam žiadna bolesť alebo strach, len obrovské vedomie. Bolo to, akoby ste z okna uvideli rovinu na obzore. Pozerala som na seba a bola som všetkého súčasťou. Zo smrti som nemala strach a vtedy som si uvedomila, že sme súčasťou večného života."

Ako opísala, chcela tam ostať, no keď si spomenula na svojich rodičov, bojovala zo všetkých síl, lebo vedela, že by boli nešťastní. "V okamihu som bola späť vo svojej nemocničnej posteli. Stále som cítila bolesti, ale vôbec žiadny strach." Nasledujúci deň lekár pacientke oznámil, že krvácanie do mozgu sa zastavilo a operácia nebola nutná.   

Títo ľudia poznajú najväčšie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: roisinfitzpatrick.com)

 

Diane Wilsonová Tailorová (70) z Chingfordu, východný Londýn

Dostala infarkt, keď mala 54 rokov. Jej telo prestalo fungovať a lekári oznámili rodine, aby sa pripravili na najhoršie. Ako opísala, ocitla sa v miestnosti s nádhernou žiarivo purpurovou žiarou. Miestnosť bola zaplnená nespočetným množstvom červených motýľov. Zrazu pocítila silu, ktorá ju tlačila akoby do sedadla pretekárskeho auta. Pociťovala stavy, akoby sa rútila obrovskou rýchlosťou k cieľu s jasným bielym svetlom. "Kričala som na seba, aby som sa prebudila," opísala. Po totmo zážitku sa vrátila späť.

Názory odborníkov

Lekárka  Penny Sartoriová má 17 ročnú prax, je presvedčená, že zážitky so smrťou sa stávajú. U niektorých ľudí dochádza k zmene v ich elektro-magnetickom poli. Niektorí pociťujú, akoby opustili svoje telo, niektorí komunikujú s mŕtvymi príbuznými alebo priateľmi, niekedy sa stane, že získajú informácie, ktorých si pred zážitkom neboli vedomí. Uviedla príklad, že jedna pani bola v blízkosti smrti. Po silnom zážitku začala rozumieť kvantovej fyzike.

Christopher French, diplomovaný psychológ z University of London, má na vec skeptický pohľad.  "Tí, ktorí podporujú duchovný pohľad na zážitky blízke smrti tvrdia, že niekedy sú ľudia schopní vidieť a počuť veci, ktoré nemohli vnímať, pokiaľ ich myseľ skutočne neopustila telo," hovorí a pokračuje: "Tí, ktorí podporujú vysvetlenie vedou, poukazujú na to, že aj keď človek nevykazuje žiadnu činnosť mozgu na EEG prístroji, hlbšie časti mozgu môžu byť stále aktívne."
 
 

 

Viac o téme: SmrťŽivotVedomie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu