Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Noční vlci chcú od Poľska satisfakciu a odškodnenie, žalujú pohraničníkov

Noční vlci
Noční vlci (Zdroj: SITA)

VARŠAVA – Ruský motocyklový klub Noční vlci zažaloval dnes vo Varšave poľskú pohraničnú stráž v súvislosti s nevpustením jeho členov na poľské územie pri ich symbolickej ceste z Moskvy do Berlína pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Žalobu podali na súde v poľskej metropole právni zástupcovia motocyklistov. Informáciu priniesli tlačová agentúra PAP i spravodajská televízia TVN24.

Jeden z organizátorov tejto akcie Sergej Uchtinskij pre PAP dnes potvrdil, že Noční vlci považujú postup poľských pohraničníkov za nezákonný a požadujú obnovenie svojho dobrého mena, zrušenie pečiatok v cestovných pasoch, vrátenie víz a náhradu nákladov spojených s cestou.

Ak by so žalobou neuspeli na príslušnom súde, sú Noční vlci pripravení podať odvolanie a v prípade, že by sa satisfakcie v Poľsku nedočkali, sú rozhodnutí obrátiť sa na Európsky súd pre ľudské práva, potvrdil ich zástupca.

Podľa Uchtinského ide u niektorých z motocyklistov aj o náhradu nákladov za rezervované ubytovanie a vstupenky na zápasy svetového hokejového šampionátu v Prahe, respektíve na pobyt v Taliansku a Španielsku, pretože nie všetci Noční vlci smerovali do Berlína.

Viac o téme: RuskoPoľskoNoční vlci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu