Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obrovská tragédia na školskom výlete: Uhorela učiteľka a maturant!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Obeťami požiaru chaty v Českom raji sú učiteľka železnobrodskej Strednej umeleckopriemyselnej školy sklárskej a mladý absolvent tejto školy - čerstvý maturant. Na budove školy už visí čierna zástava, informoval dnes spravodajský portál iDNES.cz.

V rekreačnom objekte v českej obci Kněžmost v okrese Mladá Boleslav boli ubytovaní študenti sklárskej školy, ktorí tam boli na výlete. Požiar vypukol približne dve hodiny po štvrtkovej polnoci a v objekte zhoreli dvaja dospelí ľudia, uviedla už skôr hovorkyňa mladoboleslavskej polície Lenka Sikorová. Opravila tak pôvodnú informáciu záchranárov, že v plameňoch zomreli dvaja neplnoletí.

"Učiteľka, ktorá v Kněžmoste zahynula, nás mala po prázdninách učiť. Sprevádzala ju dobrá povesť, tešili sme sa na ňu," uviedol pre portál iDNES.cz priamo pri škole v Železnom Brode študent prvého ročníka. Študent dodal, že druhou obeťou je spolužiak, ktorý tento rok zmaturoval. Podľa dostupných informácií teda nebol oficiálne členom výpravy, ale prišiel tam na návštevu. V chate bol so súhlasom jej majiteľa. Túto správu neskôr potvrdila aj riaditeľka školy Zdeňka Laštovičková.

Záchranári ošetrili troch zranených. "Dievčaťu, ktoré sa nadýchalo dymu, podali kyslík a lieky na podporu dýchania a potom ho transportovali do mladoboleslavskej nemocnice. Dvoch mužov s popáleninami dlaní I. a II. stupňa záchranári ošetrili a taktiež tam previezli," spresnila hovorkyňa stredočeských záchranárov Petra Effenbergerová.

Študenti zo spomínanej sklárskej školy v Libereckom kraji chodievali na miesto nešťastia aj v minulosti. Celkovo 28 študentov pochádzalo z tretích ročníkov a na výlete boli v sprievode piatich členov pedagogického zboru. Na prípad je uvalené informačné embargo, príčina požiaru sa vyšetruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu