Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Horor na horskej dráhe: Výkriky strachu, zrážka dvoch vozňov a štyria vážne zranení!

Zrážka dvoch vozňov si vyžiadala zranených.
Zrážka dvoch vozňov si vyžiadala zranených. (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Vážne následky mala včera popoludní zrážka dvoch vozňov na horskej dráhe v britskom zábavnom parku Alton Towers, 240 kilometrov severne od Londýna. Vozeň so 16 cestujúcimi sa na atrakcii nazvanej Smiler zrazil za jazdy s prázdnym stojacim vozňom a štyria z cestujúcich utrpeli vážne zranenia.

Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na záchrannú službu. Podľa nej zasahovali na mieste štyri jej sanitky a letecká záchranná služba s lekárom-traumatológom. Hovorca záchrannej služby povedal, že "je tam 16 zranených vo vozni Smileru, ktorí potrebujú ošetrenie, štyria z nich majú vážne zranenia".

Vážne zranenia nôh utrpeli pri havárii dvaja muži vo veku 27 a 18 a dve ženy vo veku 19 a 17 rokov.

"Bolo to ako v horore, tie výkriky. V ich hlase bol počuť čistý strach. Ohlušujúca tieseň. Nikdy nezabudnem na ten zvuk," uviedol jeden zo svedkov.

Horská dráha Smiler je označovaná za vôbec prvú horskú dráhu no svete so 14 slučkami, vozeň na nej môže dosiahnuť rýchlosť až 85 kilometrov za hodinu. Otvorili ju v máji 2013, s dvojmesačným meškaním oproti plánu, po sérii problémov.

Zábavný park Alton Towers patrí podľa agentúry AP k najobľúbenejším turistickým atrakciám v Británii.

Nick Varney, generálny riaditeľ spoločnosti Merlin Entertainments, ktorá park prevádzkuje, včera v noci uviedol: "Bol to hrozný incident a zničujúci deň pre každého tu. Chcel by som vyjadriť svoju úprimnú ľútosť a ospravedlnenie všetkým, ktorí utrpeli zranenia aj ich rodinám. Bezpečnosť našich návštevníkov je naším hlavným záujmom. Park zostane zatvorený, kým lepšie pochopíme príčinu tejto strašnej udalosti."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu