Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Nočná rana pri bratislavskom hrade: Ruský diplomat rozflákal passat, nechcel fúkať!

Nehoda na Palisádach Zobraziť galériu (5)
Nehoda na Palisádach (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Hrozivovyzerajúca dopravná nehoda sa stala včera večer na bratislavských Palisádach pod hradom. Na Volkswagene Passat nabúral ruský diplomat. Náraz bol taký silný, že časti auta rozmetalo na vzdialenosť viac ako dvesto metrov.

Vaše tipy

"Zobudili sme sa na strašnú ranu, prv som si myslela, že spadol dom," opísala nočnú situáciu naša čitateľka a doplnila: "Haváriu vraj spôsobil opitý ruský občan-diplomat, rútil sa veľkou rýchlosťou. Nabúral do auta, naletel na obrubník, odtrhol koleso, vytrhol zábradlie, značku a letel až ku hradu približne 50 metrov. Našťastie, nikomu sa nič nestalo."

Polícia už vyšetruje okolnosti nehody, ktorá sa stala včera krátko pred polnocou na ulici Palisády v smere na Mudroňovu ulicu. "Podľa doterajších informácií došlo v uvedenom úseku, konkrétne v blízkosti križovatky so Zámockou ulicou z doposiaľ presne nezistených príčin k nárazu vozidla VW Passat do zaparkovaného vozidla SMART Fourfor," informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff a doplnil, že kvôli prudkému nárazu sa passat prevrátil na strechu. Kvôli následnému kĺzavému pohybu auta došlo k poškodeniu ďalšieho zaparkovaného Citroenu C5.

FOTO Nočná rana pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Na mieste zasahovali privolaní záchranári. "Na mieste sme ošetrili 31-ročného muža," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel a dodal, že muž neutrpel vážne zranenia, preto prevoz do nemocnice nebol potrebný.

FOTO Nočná rana pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

FOTO Nočná rana pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Podľa očitých svedkov muž v aute na diplomatických značkách bol pod vplyvom alkoholu a na tomto úseku jazdil pravidelne, pričom svojou rýchlou jazdou ohrozoval často seba aj ostatných. Ako sa nám podarilo zistiť ide o ruského diplomata. "Vodič osobného motorového vozidla VW sa preukázal dokladom osoby požívajúcej práva, výsady a imunity podľa medzinárodného práva a odmietol vykonanie dychovej skúšky na alkohol. V tejto súvislosti polícia eviduje udalosť ako podozrenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uzavrel Szeiff. 

Polícia vyčíslila celkovú škodu na 22,5 tisíc eur. Presné príčiny, ako aj okolnosti za akých k nehode prišlo sú predmetom vyšetrovania.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu