Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nevinný mladík sedel za pokus o vraždu: České súdy takmer zničili Lukášovi (23) život!

Lukáš prežil vo väzení 2,5 roka.
Lukáš prežil vo väzení 2,5 roka. (Zdroj: Facebook)

PRAHA – Po príklady justičných omylov zrejme nemusíme chodiť až do ďalekých Spojených štátov. Za pokus o vraždu v Českej republike odsúdili Lukáša Nečesaného (23), nevinný mladík strávil vo väzení 2,5 roka. Po prepustení sa chystá dať si život do poriadku, no možno to nebude také jednoduché.

Českému spravodajskému portálu Blesk.cz poskytol rozhovor, zdá sa, že väzenie ho dosť zmenilo. Napriek tomu, že sa nikdy nepriznal, súd mu vymeral dlhých 13 rokov. To človeka, najmä nevinného, zrejme zlomí. Kaderníčku, ktorú sa mal pokúsiť v Hořicích zavraždiť, určite neohrozil, čo uznal aj Najvyšší súd v Brne.

Okrem maminky Šárky (44) a otca Luďka (46) na Lukáša s veľkou nádejou čakala aj snúbenica Veronika (22), ktorú požiadal o ruku pred pol rokom za mrežami. „Musím povedať, že som si pred ňou nekľakol, vo väznici to nešlo, ale určite budem mať čas to ešte napraviť,“ nestráca humor Lukáš.

Policajtom, kriminalistom či sudcom sa strpčovať život nechystá, ani cez advokátov. Mladík je prosto šťastný, že je na slobode. Priznáva, že nebol vždy dokonalým chlapcom a poslušným synom, podľa vyšetrovateľov húlil marihuanu, dokonca mal skúsenosti aj s pervitínom. Avšak počas údajného spáchania zločinu požitie drog toxikológia vylúčila. Všetko chce zrejme napraviť, rodina sa chce o prípadné odškodné podeliť s charitou.

Budú žiadať aspoň takú čiastku, aby pokryla právne služby. Predsa len, ide o vážny justičný omyl. Napadnutá kaderníčka opísala muža, ktorú ju chcel zavraždiť, ako 160 centimetrov vysokého chlapa s blond vlasmi. Lukáš pritom meria 190 centimetrov a má tmavohnedé vlasy. Celý prípad sa údajne prehnane aktívne snažili uzavrieť práve kriminalisti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu