Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Úspešný zásah polície: Rozbili kriminálne gangy, našli medzi nimi aj svojich kolegov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MARIBOR - Slovinskej polícii sa podarilo rozbiť kriminálne gangy zamerané na obchodovanie s ľuďmi, drogami, nelegálnymi liečivami ale aj na krádeže áut. Do trestnej činnosti boli údajne zapojení aj policajti, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra STA.

Celkovo 34 osôb zadržali v stredu počas policajnej akcie, do ktorej sa zapojilo približne 300 policajtov a kriminalistov. K domovým prehliadkam pritom došlo na 39 miestach po celom Slovinsku, uviedol na tlačovej konferencii v metropole Maribor hovorca slovinskej polície Bojan Kitel. Polícii sa podarilo dosiaľ identifikovať 26 obetí, väčšinou z krajín východnej Európy, ktoré zločinci vylákali do Slovinska. Tam museli následne nútene pracovať v baroch prípadne sa stali obeťami prostitúcie, potvrdil šéf kriminalistov v Maribore Robert Munda.

Medzi podozrivými osobami boli aj traja príslušníci polície, ktorí boli údajne zapojení do nelegálneho obchodovania s farmaceutikami. Policajtov trestne stíha špeciálna štátna prokuratúra, Munda však odmietol poskytnúť bližšie informácie o týchto mužoch. Všetkých 34 podozrivých osôb - prevažne zo Slovinska - zatkla slovinská polícia v hlavnom meste Maribor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu