Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šarlatána Jara chytili na Filipínach: Na hodinách jogy liečil ženy znásilnením, sex priznali stovky z nich!

Jaroslav Dobeš si užíval na ostrove Siargao. Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Dobeš si užíval na ostrove Siargao. (Zdroj: policie čr, philippineslifestyle.com)

BUTUAN - Na Filipínach zatkli Jaroslava Dobeša, zakladateľa ezoterickej školy Poetrie známeho ako "guru Jára", ktorého súd v Zlíne vlani odsúdil na desať rokov za znásilnenie. Informoval o tom dnes filipínsky denník The Standard News, podľa ktorého bol štyridsaťštyriročný Dobeš zadržaný v piatok príslušníkmi imigračnej polície v meste Dapa na ostrove Siargao.

Dobeš a jeho blízka spolupracovníčka, štyridsaťročná Barbora Plášková, boli súdení v neprítomnosti, pretože obaja utiekli do cudziny. Pláškovej súd vymeral 9,5 roka väzenia za znásilňovanie študentiek školy. Obom hrozilo až dvanásťročné väzenie.

Dobeš podľa obyvateľov ostrova Siargao pravidelne prilietal na Filipíny, a zase ich opúšťal, od roku 2005, hoci v tomto roku bol vydaný príkaz na jeho deportáciu z krajiny.

Dobeš podľa obžaloby ženy a dievčatá na rôznych seminároch takzvane "odháčkovával". Tvrdil, že všemožné problémy žien sú spôsobené háčikmi, ktoré v nich zanechali predchádzajúci sexuálni partneri a ktoré im vraj znemožňovali žiť plnohodnotný život. "Guru Jára" potom tieto takzvané háčiky sexuálnym aktom údajne uvoľňoval.

Šarlatána Jara chytili na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Klientky školy však o tejto metóde nič nevedeli, väčšinou im bola ponúknutá na konci aj viacdenných seminárov, bez vedomia, ako metóda prebieha. Niektoré sa bránili, väčšina z nich však po úvodnom dychovom cvičení nebola schopná ovládať svoje telo a reagovať. Lektorky školy na čele s Pláškovou dievčatá väčšinou stimulovali na pohlavných orgánoch a riadili dychové cvičenia, potom sa nečakane objavil Dobeš a spravidla vykonal na ženách krátku súlož.

Podľa obžaloby, ktorá popisovala osem takýchto prípadov v rokoch 2004 až 2007, sa u poškodených prejavila posttraumatická stresová porucha. Semináre sa konali na niekoľkých miestach, vrátane domu v Zlíne alebo statku v obci na Olomoucku. Podľa štátnej zástupkyne Dobeš školu vytvoril ako zdroj svojej obživy. "Odháčkováním" podľa obžaloby prešlo asi 350 žien. Mnohé z nich sa mu podrobili dobrovoľne, iné však nie.

Dobeš bol podľa svedkýň vo svojej komunite veľmi ctený a obdivovaný. Škola Poetrie ponúkala semináre jogy, tantry, astrológie či práce s energiou.

Šarlatána Jara chytili na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu