Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nad Vatikánom sa zaťahujú mraky: Cirkev čelí škandálom, orgie s členmi gardy aj vražda!

Veľkonočná omša vo Vatikáne
Veľkonočná omša vo Vatikáne (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Cirkev opäť čelí sexuálnym škandálom, ktoré otriasli nielen talianskymi médiami. Na severe bol jeden z kňazov odvolaný po tom, čo vyšlo najavo, že sa zúčastnil homosexuálnych orgií. Na juhu vyšetrujú kňaza, ktorý je podozrivý z vraždy svojej farníčky, s ktorou mal počať dieťa. Vatikán má tak plné ruky práce.

Prípad so severu Talianska sa podľa informácií denníka The Independent týka 50-ročného kňaza, ktorého istý 32-ročný muž z Roviga medzi Bolognou a Benátkami obvinil v médiách z jeho úchylky. Urobil tak až po tom, čo podľa jeho názoru cirkevný súd v regióne Puglia nebol schopný rázne konať. Tento muž tvrdil, že sa skontaktoval s kňazom cez Facebook, na základe toho utvorili blízke priateľstvo.

IL PAPA E CL. Amare Gesù attraverso il carisma.da Il Sussidiario.net - 18 marzo 2015Come vescovo interpellato da...

Posted by Filippo Santoro on 18. marec 2015

 

Kňaz mal priznať, že je homosexuál. V sťažnosti, ktorú mladší muž doručil cirkevnému súdu, mali byť podľa talianskych novín Corriere del Mezzogiorno aj prepisy rozhovorov. Kňaz okrem iného priznal sexuálne vzťahy s inými mužmi v cirkvi, napríklad s členmi Švajčiarskej gardy, ktorá stráži Vatikán. Cez internet si údajne hľadali nových sexuálnych partnerov na spoločné orgie.

Po tom, ako sa prípadu ujal arcibiskup z Taranta Filippo Santoro, kňaza konečne odvolali, podľa jeho slov tak urobil okamžite, ako sa „potvrdila spoľahlivosť dôkazov“. Správanie previnilca odsúdil ako „absolútne nezlučiteľné s kňazskou službou“. Hovorca Vatikánu, Frederico Lombardi, talianskym novinárom odkázal: „Netreba ani hovoriť, že arcibiskup a kúria vyjadrujú ľútosť a zdesenie.“

Guerrina Piscaglia, l'ultimo sms al parroco:"Sono incinta, il padre sei tu" http://goo.gl/zgqG9FSegui Leggo - Il sito ufficiale (y)

Posted by Leggo - Il sito ufficiale on 7. január 2015

Druhý prípad šokoval juh krajiny. Otec Gratien Alaba z Demokratickej republiky Kongo sa stal hlavným podozrivým v prípade vraždy 50-ročnej Guerriny Piscagliaovej, ktorá ešte minulý rok zmizla z mesta Arezzo v Toskánsku. Jej kosti polícia objavila pod dlažbou starovekej horskej kaplnky. Podľa svedectiev okolia otec Alaba mal s touto ženou aférku, dokonca s ňou splodil dieťa, on však všetko popiera, aj vraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu