Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jakub šiel na kraj sveta, aby videl úplné zatmenie slnka: Boj o život s chlpatou obludou!

Zobraziť galériu (3)

LONGYEARBYEN - V nórskych Špicbergoch napadol ľadový medveď českého turistu, ktorý si chcel pozrieť zatmenie slnka. Zaútočil naňho práve vo chvíli, keď spal v stane.

Jakub Moravec (37) z Prahy, skončil v nemocnici Longyearbyene po tom, čo ho napadol v stane polárny medveď. Nachádzal sa neďaleko Fredheimu v Nórsku. Našťastie ho zachránil ozbrojený muž, ktorý medveďa zastrelil. K útoku došlo na odľahlom arktickom súostroví Špicbergy.

Na otázku novinárov, či medveďa pred útokom videl, odpovedal kladne. "Bolo to veľmi veľké prekvapenie," nechal sa počuť. "Spali sme v stane, zrazu sa tam objavil medveď, následne ma z neho vyhodil. Spal som v spacáku, ktorý pôsobil ako ochrana," povedal Jakub.

Jakub šiel na kraj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Medveďa krátko po útoku zastrelili. Policajný inšpektor Vidar Arnesen tvrdí, že nemenovaný muž bol v skupine šiestich ľudí, ktorí prespali severne od Longyearbyenu - hlavného mesta súostrovia. Nikto ďalší nebol zranený. Návštevníci súostrovia Špicbergy (Svalbard), ktoré leží viac ako 800 kilometrov severne od nórskej pevniny, sú často napomínaní, že v okolí sa pohybujú ľadové medvede. Ľudia musia pri pohybe mimo osídlenia nosiť strelné zbrane.

Jakub šiel na kraj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu