Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ruské bombardéry pri pobreží Anglicka: Briti proti ním vyslali stíhačky

Stíhačka Typhoon Zobraziť galériu (2)
Stíhačka Typhoon (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Británia dnes oznámila, že v predchádzajúci deň vyslala stíhačky Typhoon, aby preverili dva ruské bombardéry Bear s dlhým doletom pri južnom pobreží Anglicka. Išlo o druhý takýto incident za posledné mesiace, pripomenula tlačová agentúra Reuters.

Británia si v januári predvolala ruského veľvyslanca, aby vysvetlil podobný prípad, keď ruské bombardéry preleteli nad Lamanšským prielivom a donútili britské úrady presmerovať civilné lety.

Britské ministerstvo obrany dnes uviedlo, že najnovší incident, ktorý zrejme ešte viac zhorší zlé vzťahy medzi Britániou a Ruskom, sa stal v stredu večer.

"Ruské lietadlá sprevádzalo kráľovské letectvo, až kým neopustili oblasť britského záujmu. Ruské vojenské lietadlá rozhodne v žiadnom momente nenarušili britský výsostný vzdušný priestor," napísalo ministerstvo obrany vo vyhlásení.

Vzletov lietadiel členských krajín NATO proti ruským strojom vlani pribudlo, práve v období zvýšeného napätia medzi Západom a Moskvou pre krízu na Ukrajine. Britský minister obrany Michael Fallon dnes vyhlásil, že ruský prezident Vladimir Putin predstavuje pre pobaltské štáty "skutočné a aktuálne nebezpečenstvo".

Ruské bombardéry pri pobreží
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu