Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na Valentína naplánovali masovú streľbu: Kanadskí policajti prekazili hroziacu tragédiu!

Policajti odvrátili tragédiu Zobraziť galériu (2)
Policajti odvrátili tragédiu (Zdroj: YouTube)

TORONTO - Kanadská polícia včas zabránila masovej streľbe, ktorú jej strojcovia naplánovali práve na dnes, keď si ľudia pripomínajú sviatok zaľúbených, Deň sv. Valentína. Útok sa mal odohrať v Halifaxe v kanadskej provincii Nové Škótsko.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní sa počas policajnej operácie podarilo zatknúť troch ľudí podozrivých z terorizmu: 23-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 20 a 17 rokov. Štvrtého podozrivého - 19-ročného mladíka - polícia našla už mŕtveho, keď ho prišla zatknúť do jeho bydliska. 

Hlavnou podozrivou je žena, pochádzajúca z amerického štátu Illinois, ktorú polícia zadržala na letisku v Halifaxe. Žena sa k plánovaniu útoku priznala. Ukázalo sa, že si vopred pripravila sériu vyhlásení, ktoré sa mali na Twitteri objaviť po jej smrti. Druhým hlavným podozrivým je 19-ročný muž z Timberlea v Novom Škótsku. Obaja mali prístup k zbraniam. V prípade zvyšných dvoch mužov polícia určuje, aký bol ich prípadný podiel na príprave útoku.

Útočníci mali v pláne ísť dnes v Halifaxe na jedno z miest s veľkou koncentráciou ľudí - podľa agentúry Reuters malo ísť o jedno z nákupných centier, spustiť tam bezhlavú paľbu a potom spáchať samovraždu. Motív plánovaného činu polícia zatiaľ nepozná. Podľa médií odvolávajúcich sa na policajné zdroje nemalo ísť o teroristický útok. Polícia spresnila, že dolapila všetkých potenciálnych páchateľov a tým zlikvidovala aj hrozbu útoku. Uviedla, že nateraz nepátra po žiadnych ďalších podozrivých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu