Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pápež sa prihovoril Slovákom: Povzbudzuje ich v boji za rodinu

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Svätý Otec František dnes na generálnej audiencii vo Vatikáne vyjadril podporu slovenskej cirkvi v zápase na obranu rodiny.

„Pozdravujem slovenských pútnikov a prostredníctvom nich chcem vyjadriť moju podporu cirkvi na Slovensku, povzbudiac všetkých pokračovať v zápase na obranu rodiny, životodarnej bunky spoločnosti,“ povedal pápež pútnikom.

Svätý Otec František ocenil úsilie o ochranu hodnoty rodiny v súvislosti s pripravovaným referendom už koncom minulého mesiaca, keď sa na rannej svätej omši v kaplnke Dómu sv. Marty vo Vatikáne zúčastnila skupina Slovákov. Išlo o 25 mladých ľudí študujúcich alebo pracujúcich v Ríme, ktorí sa podieľajú na živote Slovenskej katolíckej misie v Ríme. Vyjadril radosť z ich aktívnej účasti na živote Rímskej diecézy a tiež svoj záujem o súčasnú situáciu na Slovensku. Ocenil pozornosť, aká sa na Slovensku venuje úsiliu o ochranu hodnoty rodiny v súvislosti s pripravovaným referendom. Slovákov v tomto smere povzbudil k odvahe. 

Slovenská cirkev podporuje referendum, ktoré bude v sobotu. Cez víkend sa v kostoloch čítal pastiersky list biskupov, v ktorom vyzývali na účasť na referende. Referendum sa uskutoční na základe petície Aliancie za rodinu. Tí, čo prídu k urnám, budú môcť odpovedať na tri otázky: 1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou? 2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova? 3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom? 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu